Vegazete’den Hülya Kılınç’ın haberine göre, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu Manisa Geri Dönüşüm Enerji Üretim. A.Ş.’ye çöktüğü ve yolsuzluk yaptığı iddiasıyla 2021 yılında CİMER’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunan iş insanı Hacı Nuh Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yeni iddialarda bulundu.

Bugünkü değerinin 1 milyar TL olduğunu ifade ettiği katı atık geri dönüşüm tesisinin MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından elinden zorla alındığı iddiasına yaptığı paylaşımlarla yenilerini ekledi.

SOYLU SORUŞTURMA BAŞLATTI GÖREVDEN ALMALAR YAŞANDI

Kaya, Twitter’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte çekilmiş fotoğrafıyla yaptığı paylaşımda şu iddiaları ileri sürdü “Fotoğraftaki kişiyi tanıdınız mı diye sormak isterdim. Ama herkes bu kişinin Süleyman Soylu olduğunu gayet iyi biliyor. Bütün kamu gücü neredeyse onun elinde. Bizzat yaşadığım olayı aktarıyorum. Kendisine, MHP’li Manisa BB Başkanı Cengiz Ergün ve çetesi tarafından Şu an ki değeri yaklaşık 1 milyar TL’lik çökme olayını belgeleriyle anlattım. Kendisi olayla ilgili soruşturma başlattı ve belediye üst yönetimden görevden almalar yaşandı. Ancak olayın üstü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin devreye girmesiyle aniden kapatıldı.

AKP’LİLER VE BAKANLIK YÖNETİMİNDEN “ERDOĞAN BİLE GERİ ALAMAZ”DENDİ

Olay öyle bir hâl aldı ki bu çökme olayını bilmeyen, duymayan kimse kalmadı. AKP’li üst yönetiminden ve Bakanlık üst yönetiminden bir kaç isim, Manisa’da MHP’li Cengiz Ergün’ün çöktüğü işletmem için, “Erdoğan bile geri alamaz” dedi.

 “KARA PARA ORADA AKLANIYOR”

Bakanlar ve yargıçlar zaten emir almadan karar veremiyor. Böyle bir ortamda hukuk mücadelesini sürdürüyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mafyatik yöntemlerle şu anki değeri 1 milyar TL’lik işletmeme çöktü. Belediye başkanı ve yancıları belediyenin her ihalesinde kendi paylarını alıyorlar. Bu oran yüzde 30 civarında. Bu payı Manisa Futbol Kulübüne bağış adı altında gerçekleşiyor. Kara para orada aklanıyor

“CENGİZ ERGÜN ŞAHSI ADINA CİRODAN YÜZDE 17 HARAÇ TALEP ETTİ”

Aynı zamanda kulübün başkanvekili olan Engin Anlı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün damadı. Bizim şirketimize çökme olayında da Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şahsı adına cirodan aylık %17 “haraç” talep etti. Asıl olay bundan sonra başladı. Bu hukuksuzluğa rıza göstermeyeceğimi dile getirdim. Zâten belediyeye her ay sözleşme gereği %12,5 ödeme yapıyorduk. Belediye Başkanı Ergün’ün kendi için yüzde 17 rüşvet istemesini kabul etmedim.

“RÜŞVETİ BENGÜTÜRK’TEN AHMET TURGUT’UN KURDUĞU HY ŞİRKETİNE ÖDEMEMİ İSTEDİ”

Bu rüşveti de Başkan Ergün, adı çökme olaylarıyla ünlenen Danışmanı BENGÜTÜRK yönetim kurulu başkanı Ahmet Turgut tarafından kurulan HY danışmanlık, şirketine hizmet adı altında ödememi istedi. Olay bundan sonra başladı.

“BASKIYLA SİLAH ZORUYLA ERGÜN VCE ÇETESİ İŞLETMEMİZE ÇÖKTÜ”

Baskıyla, silah zoruyla tek bir kuruş ödemeden Cengiz Ergün ve çetesi işletmemize çöktü. Milyonlarca dolar yatırım borçları üzerime kaldı. Ben de hukuki yollarla hakkımı arayacağımı söylediğim de Cengiz Ergün ve çetesi, “Biz MHP’nin tek büyükşehir belediyesiyiz, kimse bize dokunamaz. Hem Bahçeli hem Cumhurbaşkanı arkamızda, mahkemeye gitsen bile sen kaybedersin” dediler.

“KONU SİYASİ OLDUĞU İÇİN ÇÖZÜME KAVUŞAMIYOR”

Bu olaydan sonra bende mücadeleye başladım. Olayı yargıya taşıdım. Mahkeme süreci devam ediyor. Konu siyasi olduğu için bir türlü çözüme kavuşmuyor. Yargı bağımsız olmadığı için bir türlü karar veremiyor. Mücadelemi şartlar ne olursa olsun sürdüreceğim.