İleri'de yer alan habere göre MHP'li Konyaaltı Belediyesi'nin, ilçedeki pazar yerini yıkma kararına karşı pazarcı esnafı ve yurttaşların itirazı sonuç vermedi. Belediye Meclisi'nde alınan MHP, AKP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partili üyelerin onayıyla pazar yerinin yıkılarak taşınmasına karar verildi. Bir bağımsız üye ise dava açacağını belirtti.

6 KİŞİ YARALANMIŞTI

Antalya'da MHP'li Ömer İşlek'in Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu Korkuteli Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan pazar yerinin çatısını yaklaşık 3 yıl önce yıkmış ve perşembe günü de bölgenin tamamını yıkmak üzere harekete geçmişti. Pazar yerinin bulunduğu bölgeye gece saatlerinde yıkım için kamyon ve iş makineleri hareket etmiş, sabahın erken saatlerinde karara itiraz eden pazarcı esnafı ve yurttaşlar ise oturma eylemi başlatmıştı. Pazarcı esnafı ve yurttaşlar ile polis arasında gerginlik yaşanmış ve polisler biber gazı ile kalabalığa müdahale etmişti. Müdahale sonrası yaralanan 6 kişi ise hastanede tedavi edilmişti.

"KENTSEL REZERV ALANI" İLAN EDİLDİ

Bölgedeki yıkım kararına tepki gösterilmesi üzerine yaşanan gelişmeler Korkuteli Belediye Meclisi'nde dün görüşüldü. Yurttaşlara daha önce sunulmayan ve mahkeme tarafından alınan "yıkım kararı" olduğu Belediye Meclisi'nde ortaya çıkarken; aynı zamanda bölgenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da "kentsel rezerv alanı" ilan edildiği belirtildi.

"DEVLETİN KARARINA KARŞI ÇIKAMAYIZ"

Korkuteli Belediye Meclisi'nde konu görüşülürken, MHP'li Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek "Biz halkımıza yeni bir pazar yeri bulalım, orayı gösterelim yoksa çarşamba günü kurulacak olan pazarı burada kurdurtmayacağım. Çünkü mahkeme kararı var. Devletin kararına karşı çıkamayız" dedi.

PARTİLER ORTAK KARAR ALDI, BAĞIMSIZ ÜYE İTİRAZ ETTİ

Belediye Meclisi'nde kurulan "Pazar Yeri Komisyonu" tarafından sunulan dört alternatif bölgeye ilişkin değerlendirmeler yapılırken, pazar yerinin bayrama kadar şu anda bulunduğu bölgede kalması ve bayram sonrası komisyon tarafından belirlenecek bölgeye taşınması yönünde oy çokluğu ile karar verildi. Karar; AKP, MHP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi üyelerinin oyları ile kabul edildi.

Alınan karara itiraz eden tek isim ise Belediye Meclisi'nin bağımsız üyesi İlhami Yıldıran oldu. Yıldıran, "Ben bu önerilen dört yere taşınmasını teknik açıdan uygun bulmuyorum. Kanunsuz uygulamadan dolayı bunu mahkemeye götüreceğimi belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı ve "hayır" oyu verdi. Bir diğer bağımsız üye Süleyman Uğurlu ise "çekimser" yönde oy kullandı.

'ZİNCİR MARKET' İDDİASI

Yurttaşlar arasında konuşulan bölgenin zincir markete verileceğine yönelik iddialar da Belediye Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı ömer İşlek'e soruldu. Belediye encümenleri tarafından soruyu yanıt veren İşlek, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.