Anadolu Ekspres’ten Harun Atalay’ın haberine göre Yeşilova Belediye Başkanı Veyis Baysal’ın, sosyal medya mecralarına düşen uygunsuz görüntülerinin ardından aynı gün içerisinde MHP Genel Merkezi partiden istifasını istedi.

MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Çölkesen’in bu kararı Yeşilova Belde Belediye Başkanı Veyis Baysal’a ilettiği öne sürüldü.

BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMEMEK İÇİN DİRENİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nden istifası istenen Yeşilova Belde Belediye Başkanı Baysal’ın partiden istifa etmemek için direndiği ve destek arayışlarına girdiği iddia edildi.

“BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI OLARAK DEVAM ETSİN”

Konuyla ilgili konuşan MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen “Bu konuda partimiz genel merkezinin tavrı nettir” diyerek “Biz de kendisine partiden istifasını talep ettiğimizi söyledik. Bugün mesai bitimine kadar Yeşilova Belde Belediye Başkanı’nın partimizden istifa etmesini beklemekteyiz. Neticede kendisi bağımsız belediye başkanı olarak devam edebilir. Partimizden istifa etmezse parti içi tüzüğümüz gereğince kendisini disiplin kuruluna sevk edeceğiz” açıklamasında bulundu.