Ekonomi yönetimince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarları doğrultusunda alınan, ancak uzmanlar tarafından altı doldurulamayan kararlar nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artarken, iktidar ortakları hedefe zincir marketleri koydu.

Son olarak MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç'la yaşanan tartışma üzerinden bu şirketleri hedef aldı: 

"Para cezaları bunları ıslah etmemiş. Fahiş fiyat uygulayanlara önce geçici kapatma cezası verilmeli, kamuoyuna teşhir edilmelidirler. Fahiş fiyat uygulamaya devam etmesi durumunda firmalar tamamen kapatılmalı, firma sahibine ceza yediği sektörde faaliyet yasağı getirilmelidir."
 Akçay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ’yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine de inanıyoruz. Milletimizin sırtına zam kamburu yerleştirmek isteyenler her yerde bizi karşılarında bulacaktır" şeklindeki sözlerini hatırlatarak şunları söyledi:

"(...) Anlaşılan odur ki, Liderimizin açıklamaları yerine ulaşmış, BİM İcra Kurulu üyesi sıfatını taşıyan ve gözünü vatandaşlarımızın sofrasına diken spekülasyoncu Galip Aykaç maskesini düşürerek gerçek yüzünü göstermiştir. Galip Aykaç denen meczup, geçen hafta başkanı olduğu Gıda Perakendecileri Derneği’ni de arkasına almış ağzından salyalar saçarak tehdit ve hakaretler yağdırmıştır.

'ADALET KARŞISINDA ER GEÇ HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK'
Elindeki ekonomik gücü ülkesine ve milletine karşı kullanan, fahiş fiyat artışlarıyla vatandaşların kanını emen, FETÖ ağzıyla konuşarak Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Partimize istikamet çizmeye çalışan Galip Aykaç gibi meczuplar adalet karşısında er geç hak ettiği cezayı alacaktır.

BİM’in de yer aldığı bazı süpermarketlerde; toptancı, nakliye zinciri, perakende zinciri, stok depoları ve marketler aynı sahiplik zincirindedir. Dolayısıyla kendileri üretmekte, kendileri nakletmekte, kendi dağıtmakta, kendileri stoklamakta, kendi mağazalarında satmaktadırlar.

İçinde BİM’in de yer aldığı beş market zinciri bununla da yetinmemiş, marketler arasında bir ağ oluşturarak piyasa fiyatlarını istedikleri gibi belirleyerek kartelleşme suçu işlemişlerdir. Bu nedenle de 2,7 milyar TL ceza ödemişlerdir."

GALİP AYKAÇ NE DEMİŞTİ?
Aykaç, MHP liderinin zincir marketlere dönük sözlerinin ardından sert tepki göstermişti. 

"FETÖ örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler" diyen Aykaç, şöyle devam etmişti:

"Bu süreçte o bahsedilen zincir marketleri diye altını çizerek söylenen üç harfliler diye bizleri farklı yere koyan ve bunları koymaya çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bu insanlara söyleyeceklerimiz var. Lütfen aynaya baksınlar. Kendilerini göreceklerdir. Bunların hepsinde bir art niyet vardır. Bir algı yönetimi vardır. Bunlara tüketicimiz hiçbir zaman karşılık vermemiştir."
BİM İcra Kurulu üyesi, akabinde Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

ERDOĞAN: KONTROLLER SIKLAŞACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan da hayat pahalılığının faturasını zincir marketlere çıkarmıştı. Bir süredir konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Erdoğan, benzer bir açıklamayı Bahçeli'nin çıkışının ardından da yapmıştı: 

"(...) Medya yatıyor, kalkıyor belli isimleri ekrana çıkararak market de market yaptıkları iş bu. Marketlerle ilgili gerek zincir gerek diğer marketlerle alakalı fiyatlar böyle. Kabine'de arkadaşlarıma söyledim. Başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere kontrolleri sıkılaştıracağız."

AKP’li üst düzey yönetici anlattı: Galip Aykaç 2018’de bakan yapılacaktıAKP’li üst düzey yönetici anlattı: Galip Aykaç 2018’de