Siyasetin gündemindeki "Kürt sorununda çözümün muhatabı" tartışmasına, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil oldu. Bahçeli, " "Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur" diyereki böyle bir sorunun olmadığını savundu.

"HDP'Yİ MEŞRU ORGAN GÖRMEK, PKK'YI MUHATAP ALMAKTIR"

Bahçeli, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözde Kürt Sorunu ve Başdanışmanının Mavi Vatan Hezeyanları" başlıklı yazılı basın açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir. CHP yönetimi siyasi ikbal ve istikbalinin çürük şifrelerini Kandil mağaralarının pespaye karanlığında bulmak üzere harekete geçmiştir. Kılıçdaroğlu’nun aracılar vasıtasıyla PKK’yla temas kurup kurmadığını, geçtiğimiz ayın son günlerinde Irak’ın kuzeyine giden CHP heyetinin PKK’lılarla görüşüp görüşmediğini yalana ve saptırmaya tevessül etmeden açıklığa kavuşturması ertelenemez zorunluluktur."

"KILIÇDAROĞLU'NUN İRADESİ REHİN ALINMIŞ"

Bahçeli'nin açıklamaları özetle şu şekilde:

"Türkiye’de Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Var diyen, olduğunu ısrarla dayatıp iddia eden kim varsa kalbi Türk milletiyle bir atmayan namertlerdir. CHP ile HDP, yedek kulübesinde ısındırılan İP ile birlikte küresel emperyalizmin dümen suyuna girmişler, bayatlamış bir senaryo kapsamında Kandil’den İmralı’ya kadar adı konulmamış bir müzakere köprüsü kurmuşlardır. Kılıçdaroğlu’nun iradesi rehin alınmış, vicdanı haczedilmiştir.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanının mavi vatanla ilgili soysuz düşünceleri, partisinin de bu düşüncelere hüsranla iştirak etmesi CHP zihniyetine hakim olan alçalmanın kahredici boyutlara ulaştığını tescil etmiştir. Deniz yetki alanlarının tespiti yapılarak muhafaza edilmesi, bu kapsamda doğal kaynaklardan tüm canlı ve cansız ekonomik varlıklara kadar sahip çıkılması mavi vatanın esasıdır. CHP, vatanın her rengine, her değerine, bizatihi vatanının kendisine karşıdır."