MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyesi sel taşkınlarını acınası bir acziyetle seyretmiştir.

Beceriksiz belediye yönetimleri sınıfta kalmışlar, vatandaşları yüzüstü bırakmışlardır.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"PKK sadece PKK'dan ibaret değildir. Terörle mücadele kıran kırana devam edecek, bu melanetin kökü her zeminden sökülüp atılacaktır. İkinci bir tercihimiz görülemeyecektir. Türkiye'ye ihanet eden PKK'lı teröristlerden 3 ayaklı bir çıkış yolu vardır. Terör saldırılarına ön şartsız derhal son verilmelidir. Silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti'ne teslim olmalıdırlar. Üçüncü olarak da kaçınılmaz cezalarını çekmeleridir. Türkiye, bölücü terör karşısında bir yol ayrımına gelmiştir. Ya bu husumet çetesi ülkeyi kanlı bir bölünme sürecine sürükleyecektir ya da Türkiye Cumhuriyeti eylemlere gereken cevabı vererek ihanetin belini kıracaktır."

Kuzey Suriye'deki ABD varlığına dikkat çeken Bahçeli, "Türkiye'nin haklı, hukuki ve meşru sınır ötesi operasyonu an meselesiyken sınırlarımıza 3 kilometre mesafedeki Kamışlı'da ABD askerleri ile teröristlerin devriye turları atması, poz vermeleri neyin mesajı, kimin telkinidir? ABD'li askerlerin teröristlerle ne işi vardır?" diye sorud ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadele Türkiye'yi zora sokmak isteyen alçakların topuyla asimetrik bir mücadeledir. Teröristler kukladır, kuklacılar ise mayası, mazisi kapkara odaklardır. Türkiye'nin haklı sınır ötesi operasyonu an meselesiyken, ABD askerleriyle PKK/YPG'li teröristlerin beraberce poz vermeleri neyin mesajıdır? ABD'li askerlerin teröristlerle ne işi vardır? Mehmetlerimize silah sıkanlara, ihanet edenlere destek vermek insanlık onurunun neresiyle ve nasıl bağdaşacaktır? ABD pozisyonunu netleştirmek mecburiyetindedir: Bu ülke dost mudur, düşman mıdır?"

Bahçeli Kadıköy'deki Öcalan'a yönelik tecrite dikkat çeken eyleme dair de konuştu ve HDP'nin kapatılmasını istedi:

"Şehitler verdiğimiz bir sırada, İstanbul Kadıköy'de aralarında HDP'li milletvekillerinin de bulunduğu bir güruhun sokaklarımızı kirletmesi alçaklıktır. Bir kadın milletvekili, polisimize adice yumruk sallamıştır. Türkiye'de askere, polise masum vatandaşa saldıran, önüne gelene hakaretler yağdıran hiç kimse bu milletin mensubu olamaz. TBMM'de görev yapması da züldür. Hem devletten maaş alacaklar, hem de devlete iftira atıp güvenlik görevlilerimize fiziki saldırıda bulunacaklar. Böylesi bir şerefsizliğe küstahlığa dünyanın hangi medeni ülkesi ruhsat verecektir? Bunların dokunulmazlığı süratle kaldırılmalıdır. HDP'nin kapatılması AYM'nin adalete, tarihe, millete, şehitlere ihmali mümkün olmayan bir görevidir. Kılıçdaroğlu, hala bir şey diyemiyorsun. Polise yumruk atan soysuzun yanında mısın, açıkla da duyalım."