Mezoterapi akupunktur benzeri cerrahi olmayan iğne ile uygulanmış bir tedavi yöntemidir. Problemli olan cilt ortak katmanına ilaçlı olan solüsyon enjekte yapılarak uygulanır. Enjekte edilecek olan solüsyonun içeriği her duruma, tedavi edilecek yere göre değişir ve her bireye özeldir. 18 yaşından büyük olan her sağlıklı bireye yapılabilir. Emzirme döneminde olan ve hamile kadınlar insülin direnci olan kanser diyabet gibi rahatsızlıkları olan bireyler bu tedaviden faydalanamaz.

Mezoterapi Tedavisinin Faydaları Nelerdir

Mezoterapinin birçok faydaları vardır. Bunlar arasında çatlak kırışıklık leke gibi cilt problemlerinin selülitleri bölgesel yağları giderebilir. Ayrıca kelliği engelleyebilir ve alepsi saçkıran gibi bazı saç problemlerinin tedavisinde etkilidir. Akut ya da kronik ağrıları dindiren mezoterapi bazı romatizmal enfeksiyonlara damar rahatsızlıklarına da iyi gelebilir.

Sporcu yaralanmalarını da kısa zaman içinde iyileştirebilir. Geleneksel mezoterapi fibromiyalji gud nevralaji, servikobrakial sendrom adet ya da migren ağrıları gibi diğer pek çok kronik akut ağrı problemlerinde ağrı giderici olarak kullanımı vardır. Mezoterapi tedavisi hakkında detaylı bilgiyi https://www.dryusuftopal.com/mezoterapi-uygulamalari/ sitesinden edinebilirsiniz.