MetroPOLL Araştırma'nın "Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketine göre, AKP Şubat ayından bu yana 3 puan kaybetti.

MetroPOLL Araştırma'nın Twitter hesabından yayınladığı "Türkiye'nin Nabzı Mayıs 2020: Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" anketine göre, AKP'nin oy oranındaki düşüş sürüyor. Anket sonucuna göre, AKP'nin Şubat ayında 33,9 olan oy oranı, Mart'ta 33,7'ye, Nisan'da 32,8'e ve Mayıs'ta 30,7'ye düştü.

KARARSIZLAR MHP'NİN OYUNDAN FAZLA

MHP'nin de Şubat ayına göre oy oranları önemli ölçüde düşüş gösterdi. Şubat ayında 8,5 olan oy oranı Mayıs'ta 7,3'e kadar geriledi. Ankate göre, kararsızların oranı yüzde 7,7 oldu. Kararsızların oranının MHP'nin oy oranından fazla olması dikkat çekti.

YENİ PARTİLERİN OY ORANI EŞİT

Ankete göre, yeni partilerin oy oranı birbirine eşit. DEVA ve Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 1,3 oldu. CHP'de ise Şubat ayında yüzde 20,7 olan oy oranı Mart'ta 17,7'ye geriledi. Nisan ve Mayıs'ta yükselişe geçerek 19,0 ve 21,7'ye ulaştı. Ankette HDP'nin oy oranı yüzde 8,4 olurken, İYİ Parti'nin oy oranı ise 7,7'ye ulaştı. MetroPOLL Araştırma'nın "Türkiye'nin Nabzı Mayıs 2020" anketine göre partilerin oy oranları şöyle:

ERDOĞAN'IN GÖREV ONAYI YÜZDE 50,8

MetroPOLL Araştırma geçen hafta yayınladığı "Türkiye'nin Nabzı Mayıs 2020: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Görev Onayı" anketinde, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev onayı yüzde 50,8 oldu. Erdoğan'ın "Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını" onaylamayanların oranı ise yüzde 39,8. Soruya "Fikrim yok/cevap yok" diyenlerin oranı da yüzde 9,4. ​Araştırmaya göre AKP'lilerin yüzde 85,6'sı Erdoğan'a onay verirken, MHP'lilerde bu oran 64,5, CHP'lilerde 28,3. İYİ Partililerden Erdoğan'a destek ise yüzde 11,8 olarak anket sonuçlarına yansıdı.