Sosyal medyada İstanbul Duysun adlı hesaptan paylaşılan videoda, metroda yolculuk eden bir kişi, yanında oturan siyah erkeğe hakaret ediyor. Hem Türkçe hem de İngilizce hakaretler eden kişi, "Afrika'ya dönün, gidin buradan" diye bağırıyor. Siyah erkeğin yanında eşi ve küçük çocuğu olmasına aldırış etmeyen şahıs ırkçı saldırılarını sürdürüyor.

İşin ilginci metrodaki kimse, saldırıyı yapan kişiye tepki göstermiyor. Aksine ırkçı saldırıyı görüntüleyen yolcular yaşananlara gülerek tepki veriyor. Yolculuk boyunca durmadan hakaret eden kişi ise Haliç durağında metrodan inerek bölgeden uzaklaşıyor.

GÖZALTINA ALINDI

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve çok tepki görmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Kimliği belirlenen şahıs, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "ayrımcılık" ve "tehdit" suçlamalarıyla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 'Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etme', 'Ayrımcılık' ve 'Tehdit' suçları ile ilgili Fatih ilçesinde yürütülen çalışmalarda, 8 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya platformları ve bazı basın yayın kuruluşlarında, 'İstanbul'da rezil ırkçılık. Küfürler yağdırdı' başlığıyla yer alan haber ile ilgili yapılan incele neticesinde şahsın OOK olduğu belirlenmiştir. Olayı gerçekleştirdiği belirlenen OOK isimli şahıs kısa sürede yakalanmıştır."