Metro İstanbul, şirketin Esenler’deki yerleşkesinde ‘Açık Hava Sinema Günleri’ etkinliğinin ikincisini düzenledi. 19 Temmuz'da başlayan ve yarın sona erecek olan etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Metro İstanbul Marka ve Müşteri İlişkileri Müdürü Aylin Erol ve Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy, Açıkhava Sinema Günleri etkinliği hakkında bilgi verdi.

"Metro İstanbul, bir kamu şirketi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden bir tanesiyiz. Varoluş sebebimiz halka hizmet etmek" diyen Aylin Erol, şunları söyledi:  

"AÇIK HAVA SİNEMASI GEÇEN SENE GÖSTERİME BAŞLADI"

Genel müdürlük yerleşkemiz Esenler'de. Burada çok büyük bir kampüsümüz var. Bahçemiz de oldukça geniş. Civarımızdaki komşularımız, aslında çok sıkışık alanlarda yaşıyorlar. Bu bölgede park yok, bahçe yok, çocukların oynayabileceği yeterli alan yok. O yüzden yazın çok sıcak günlerde bahçemiz de çok güzel esiyor. Dedik ki ‘Neden bir açık hava sineması yapmayalım?’ Hem insanlara, çocuklara, annelere, babalara nostaljik açık hava sinema günlerini yaşatalım hem de gençlerimiz, çocuklarımız açık havada sinemasının tadına varsınlar. İlk olarak, geçtiğimiz sene ağustos ve eylül aylarında iki ay, haftada iki gün olmak üzere açık hava sineması gösterimine başladık.

FİLMLERİMİZİ BÖLGENİN PROFİLİNE GÖRE BELİRLEDİK

Geçen sene yola çıkarken gecelik 200 kişi hedefi ile ilerliyorduk. Gece başına 500 kişilere ulaştık. O yüzden bu sene hazırlanırken çok daha büyük bir kapasiteye göre hazırlandık. Hedefimiz 700 kişiydi. Gençlerin, çocukların ve yaşlıların ilgisi çok güzel. Gecede bin kişiye ulaşıyoruz. Bu etkinlik tamamlandığında biz, günlük bin 200 kişiyi çoktan açmış olacağız. Filmlerimizi bütün bölgenin profiline göre belirledik. Yaş gruplarına ve dağılım yüzdelerine göre. O yüzden ergenlerimizin hoşuna gidecek kahramanlık filmlerimiz var. Çocukların hoşuna gidecek animasyonlar var. Annelerin, babaların hoşuna gidecek daha tematik Türk filmlerimiz var. Herkes kendi ihtiyacına göre, kendi beğenisine göre bu yaz uygun filmler bulabildi.

‘BOŞ KALIR MIYIZ’ DİYE BİR NEBZE ENDİŞE DUYDUK'

Tanıtımını yaparken ‘Acaba boş kalır mıyız’ diye bir nebze endişe duyduk. O yüzden başlangıçta, yazın başında, mahallemizdeki ve bölgedeki mahallelerdeki tüm muhtarlarımızı bahçemize davet ettik, beraber bir akşam yemeği yedik. Onlara hem açık hava sinemasından bahsettik hem de aslında bizim bu yaz yaptığımız tek açık hava sineması değil. Biz, aynı zamanda çocuklara bir yaz okulu organizasyonu gerçekleştirdik. Muhtarlarımıza yaz okulu, açık hava sinemasının detaylarını anlattık. Onlardan rica ettik, dedik ki ‘Komşularınıza, civarınızda oturan dostlarınıza bu detayları lütfen siz de anlatın. Bizim ulaşamadıklarımıza siz de ulaşın’. Hep beraber el birliği ile güzel bir sonuç aldık.

PERDEMİZİ ATÖLYEDEKİ USTALARIMIZ HAZIRLADI

Biz, sonuçtan mutluyuz, çok keyifle geçirdik bu yazı. Biz, kamu şirketi olduğumuz için paramızı çok dikkatli harcamak zorundayız. Neticede halkın parasını harcıyoruz. Her ne kadar halkımıza hizmet ederken harcasak da bu bizim birinci önceliklerimizden bir tanesi. O yüzden çok optimum ilerledik. Biz Metro İstanbul olarak, aynı zamanda bir teknoloji şirketiyiz. Burada bir Ar-Ge merkezimiz var. O yüzden diğer belediyelerin yaptığı gibi büyük ekranlar kiralamakla ilgilenmedik. Kendi perdemizi de atölyedeki ustalarımız hazırladı. Brandamızı aldık, onlar da gerekli organizasyonları yaptılar ve bu perdeyi komik bir maliyetle tamamladılar. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Sandalye sayısı sorun olabilir diye düşünmüştük. Gecelik bin kişinin gösterime gelmesi önemli bir rakam. O kadar sandalyemiz yoktu ve iştirak şirketlerimizden destek aldık. İki ay boyunca çay kahve ikramı verdik. Mısır ve limonata ikramı verdik. Bunlar ücretsiz ikramlarımızdı.  

GÖNLÜM İSTİYOR Kİ 500 SANDALYE DAHA BULAYIM

İstedik ki bir nebze hoş seda bırakalım insanların akıllarında, 2022 yazı onlar için de güzel geçsin. Bence artık gelenekselleşti. Seneye de hem yaz okulumuza devam edeceğiz hem de açık hava sineması etkinliğimize. Gönlüm istiyor ki 500 sandalye daha bulayım, her gece bin 500 kişiyi daha ağırlayalım. Bizim tek amacımız burada insanlar gelsinler ve film izlesinler değil, aslına bakarsanız aynı zamanda gelsinler, bu sıcak yaz gecelerinde burada biraz vakit geçirsinler. Hayat şartları çok zorlaştı. Dört kişilik bir ailenin filme gitmesi çok kolay bir şey değil. Ama burada hiçbir şey düşünmeden, gelsinler filmi izlesinler. Beğenmezler filmin yarısını çekip gidebilirler, sorun değil. Arkadaşları ile dostları ile burada keyifli vakit geçirsinler, metronun bahçesine girsinler. Metroyu biraz tanısınlar. Farkındasınız, konuşurken de arkada çocuklar hareket halinde. Bazı çocuklarımız aslında, hepsi ile ayrı ayrı da konuşuyoruz, buraya geldikçe hayatlarında ilk defa sinemaya geldiler. Bizimle beraber bu bahçede, yazın başından itibaren, nasıl film izlenmesi gerektiğini de öğrenen küçüklerimiz var. Yani film izlenirken koşulmaz, bisiklete binilmez; şimdi annelerinin yanında oturuyorlar. Bunlar bizim kazanımımız. O yüzden bu açıdan da çok mutluyuz."

Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy da etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:  

“GEÇEN YIL 2 AY BOYUNCA ESENLER’DE YAKLAŞIK 6 BİN VATANDAŞIMIZLA BİRLİKTE FİLM İZLEDİK"

Açık Hava Sinema Günleri’ne özellikle Esenler halkı yoğun ilgi gösteriyor. Açık Hava Sinema Günleri, geçen yıl pandemi nedeniyle bunalan İstanbullular için açık havada ailece keyifli vakit geçirebilecekleri bir etkinlik oldu. Geçtiğimiz etkinliğimize 206 kişi ile başlamıştı. Günlük olarak en fazla 600 kişiye ulaştık. İki ay boyunca Esenler’de yaklaşık 6 bin vatandaşımızla birlikte film izledik.

ESENLER YERLEŞKESİ’NDE BİR AİLE ORTAMI YARATTIK

30 yılı aşkın süredir Esenler ilçesinde yeşillikler içinde bir vaha gibi duran yerleşkemiz, vatandaşlarımızın kapısının önünden geçip gittiği bir alandı. Geçen yıl başlattığımız Açık Hava Sinema Günleri ile bölge sakinleri, ilk kez yerleşkemizin içine girme ve burada zaman geçirme fırsatı buldu. Etkinliğimizle ilgili güzel geri bildirimler aldık. Bu yorumlar ve geçen yılki tecrübemizden yola çıkarak bu yıl Açık Hava Sinema Günleri dışında Esenler ve çevre ilçe sakinleri ile bir araya gelebileceğimiz etkinlikler kurguladık. Bu etkinliklerin biri de Yaz Okulu. Yaz Okulu ile de bölge çocuklarının çeşitli spor dallarını deneyimlediği, ekip biçerek toprakla temas etmelerini sağladığımız, karikatürden satranca pek çok alanda yeni ve farklı tecrübeler yaşadıkları bir çalışma yürütüyoruz. Yaz Okulu ve Açık Hava Sinema Günleri ile ilgili projelerimizi uygulamaya almadan önce çalışmamızı çevre mahallelerin muhtarları ile yerleşkemizde bir araya gelerek kendilerine özetledik. Muhtarlarımızın da çalışmalarımızı sahiplenmeleri neticesinde her iki çalışmamız da yoğun ilgi gördü.

KATILIMCI SAYISI BU YIL İLK GÜNDEN 600 KİŞİYİ GEÇTİ:

Açık Hava Sinema Günleri’nin katılımcı sayısı, bu yıl ilk günden 600 kişiyi geçti ve etkinliğin üçüncü gününden itibaren bin izleyiciye ulaştı. Esenler’de yaşayan vatandaşlarımızın etkinliği komşularına da tavsiyesiyle izleyici sayımız giderek artıyor. Memnuniyetle söylüyorum ki bu yazın sonunda yerleşkemizde sadece açık hava sineması nedeniyle 12 bini aşkın vatandaşımızı ağırlamış olacağız.

METRO İSTANBUL 24 SAAT İSTANBULLULARIN

Metro İstanbul, halkın parasıyla halka hizmet etmek için kurulan bir şirket. Yaptığımız her işte ve attığımız her adımda İstanbulluların parasını harcadığımız bilinci ile hareket ediyoruz. Açık Hava Sineması için yaptığımız çalışmanın her aşamasında minimum maliyet, maksimum eğlence hedefiyle hareket ettik. Sinemamızın perdesini ve ses sistemi için elimizdeki âtıl durumdaki malzemeleri kendi iş gücümüzle düzeltip tekrar kullanılabilir hale getirdik. Elbette film teliflerini ödüyoruz, öte yandan sadece limonata ve mısır maliyetine binlerce kişiye keyifli bir gece yaşatmış oluyoruz.

İLÇEMİZİN ÇOCUKLARI TÜM GÜN YAZ OKULU’NA GELEREK PEK ÇOK ETKİNLİĞİ DENEYİMLEME FIRSATI BULUYOR

Metro İstanbul’un en neşeli günlerinden geçiyoruz. Sadece çalışanlarımıza ait bu alan, artık halkımız için de bir yaşam alanına dönüştü. İlçemizin çocukları tüm gün Yaz Okulu’na gelerek pek çok etkinliği deneyimleme fırsatı buluyor. Anneler, çocuklarını beklerken çeşitli eğitim ve seminerler ile zaman geçiriyor. Akşam da çocuklarımız, yanlarına anne ve babalarını alarak film izlemeye bahçemize geliyor. Bahçemizde çocuk seslerinin, kahkahanın eksik olmadığı bir aile ortamı yarattık. Sadece sunduğumuz hizmetle değil bu tip aktivitelerle de tüm İstanbullulara Metro İstanbul’un onların şirketi olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Açık Hava Sinema Günleri’ni geleneksel hale getirerek İstanbullulara geçmişte olduğu gibi aileleri ve komşuları ile birlikte film izleme alışkanlığını hatırlatmak istiyoruz."