HABER: BURHAN DEMİRCİOĞLU

Metin İlhan, Kahramanmaraşlı depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Osmaniye’de incelemelerde bulundu. Mesleği hekimlik olan İlhan, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki salgın hastalık tehlikesine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Deprem olduğu gün biz de Gaziantep’teydik. Antep’te Nurdağı’nı ve İslahiye’yi gezdik. Orada insanlara destek olmaya çalıştık. Elimizden geldiğince enkaz çalışmalarına katıldık. Ben, aynı zamanda dahiliye doktoruyum, dahiliye uzmanıyım. Orada hastaları da muayene ettik. Büyük bir, sağlık ekibinde eksiklik vardı, o eksikliği tamamlamak için çadırlarda insanlarımızı muayene ettik. 4 gündür de Osmaniye’deyiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’mız, sağ olsun burada 3 bin kişiye günlük yemek veriyor, kahvaltı veriyor, öğle yemeği veriyor. Gerçekten de yaraların sarılması adına İzmir Büyükşehir Belediyemiz güzel şeyler yapıyor. Diğer belediyelerimiz de aynı şekilde güzel şeyler yapıyor.

“SEYYAR HASTANE KURACAĞIZ”

Osmaniye’de biz artık sürekli olacağız. Elimizden geldiğince halkımızın yanında olacağız, onların dertlerini birlikte saracağız, sorunlarını birlikte gidereceğiz. Burada binaların çok az sayıda yıkıldığını görüyoruz ama çok çatlak, kullanılamayan binalar var. O kullanılamayan binalar da zaten büyük bir ihtimalle hepsi yıkılacak. Onun için Osmaniye’nin gerçekten de yardıma ihtiyacı var. Hep birlikte Osmaniye’ye destek olacağız, elimizden geldiğince bütün belediyelerimizi buraya seferber edeceğiz. Tunç Soyer Başkan’ımız aynı zamanda seyyar bir hastanede kuruyor. Tabii ki depremde çok insanımızı, canımızı kaybettik ama yaralılarımız var. Bu yaralıların da tedavi edilmesi aşamasında seyyar hastanelere ihtiyaç olacak. Bu seyyar hastanelerde de biz gönüllü doktorlar olarak, gönüllü milletvekilleri olarak buradayız ve hastaların muayenesi, tedavisi aşamasında da biz destek olacağız Osmaniye’ye.

“SALGIN HASTALIKLARA KARŞI ÖNLEM ALINMASI LAZIM”

Deprem sonrası insanlarımızın salgın hastalıklarla karşı karşıya kalacağı da kesin. İşte bunun içinde büyük önlemlerin alınması lazım. Sağlık Bakanlığı’nın buraya destek olması lazım. Çünkü batıda, tabii ki doktor açığı orada da var ama özellikle deprem bölgelerinde bu salgın hastalık riskinden dolayı insanlarımızı kaybetme sorunumuz var. Çünkü burada kolera, veba, Covid-19, bu hastalıkların tekrardan ortaya çıkması, yayılma riski olduğu için buraya çok ciddi anlamda hem sağlık desteği hem barınma desteğinin yapılması lazım. Gıda yardımının aralıksız devam etmesi lazım. Çünkü Osmaniye’de benim gördüğüm kadarıyla insanların maddi durumunun çok çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Bu depremle de insanların büyük bir kısmı işlerini kaybettiler, gelirlerini kaybettiler. Onun için buraya özel bir desteğin yapılmasını düşünüyorum.”