Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Marmara Bölgesi'nin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği aktarıldı. Salı günü ise kuvvetli sağanak yağışın yurt genelinde etkili olacağı ve sıcaklıkların düşeceği kaydedildi.

Ege Bölgesi'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Çarşamba gününün haritasına bakıldığında ise kuvvetli sağanak yağışların gök gürültülü olarak geçmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nin parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Meteoroloji'nin Perşembe gününe dair hava durumu haritasına göre ise, kuvvetli sağanak Marmara ve Ege'yi terk edeceği görülüyor. Diğer bölgelerimizde etkisini sürdürmeye devam edecek.

İç Anadolu Bölgesi'nin de parçalı ve çok bulutlu, Pazartesi öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği bilgisine yer verildi. Cuma gününün raporuna göre ise, yurt genelinde etkili olan kuvvetli sağanak etkisini yitirerek yerini güneşli bir havaya bırakacak.