Meteoroloji, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in sağanak yağışlı olacağını aktardı. Yağışların Antalya ve çevresinde kuvvetli olması beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüleceği de kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; Ege, Akdeniz, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısının yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu’nun doğusunun yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun batısının yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİ ÜZERİNDE OLACAK

Öte yandan Antalya ve Mersin çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, iç ve batı kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.