Zonguldak'ta meslektaşlarının salgınla mücadelesini fotoğraflayan doktor Duygu Çoban hastane koridorunda sergi açtı: “Yaşadığımız anı ölümsüzleştirmek istedim."

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde amatör fotoğrafçılıkla ilgilenen doktor Duygu Çoban, meslektaşlarının koronavirüs ile mücadele sürecinde yaşadıklarını fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde salgınla mücadelede yaşadıkları zorlu süreci fotoğraflayan Alaplı Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Çoban, yaşadıkları zorlu süreci gelecek yıllara aktarabilme fikrinin kendisini bu çalışmaya yönelttiğini belirterek, "Daha önce de amatör olarak fotoğrafçılıkla uğraşıyordum. Dışarıya çıkıp fotoğraf çekemediğim için aklıma böyle bir fikir geldi. Yaşadığımız anı ölümsüzleştirmek istedim" diye konuştu.

“BU ZORLU SÜRECİ 50-100 YIL SONRASINA AKTARABİLME FİKRİ BENİ BUNA YÖNELTTİ”

Hastane yönetiminde yoğun destek gördüğünü belirten Çoban, "Hastanemizin basın yayın birimiyle koordineli şekilde çalışarak hastanenin yoğun bakımı servisini, laboratuvarlarını, acil servisini gün içerisinde giderek fotoğraflamaya çalıştım. Çalışma arkadaşlarım olduğu için onlar kendi doğal işlerini yaparken ben de fotoğraflarını çektim. O yüzden fotoğraflarım doğal çıktı. O dönem yaşadığımız zorlu süreci 50-100 yıl sonrasına aktarabilme fikri beni bu işe yöneltti" ifadelerini kullandı. Doktor Duygu Çoban, kendisini en çok etkileyen fotoğrafı ise şöyle aktardı: "Pandemi servisinde nöbette çektiğimiz bir fotoğraf bu. Beraber çalıştığımız hemşire arkadaşlarımızdan biri. Hastayla ilgili acil müdahale etmemiz gereken bir durum vardı. Hasta odasından çıktıktan sonra çektiğimiz bir fotoğraf." https://www.youtube.com/watch?v=aVy6l0oCe80