İstanbul’da Ocak 1996’da görevi başındayken gözaltına alınıp öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, siyasete atılıyor.

Halktv’den  Seyhan Avşar'ın haberine göre, Meryem Göktepe milletvekili aday adayı olmak için memur olarak çalıştığı kurumdan dün istifa etti.

Göktepe'nin Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) aday adaylığı başvurusunda bulunacağı öğrenildi.

Siyasete atılmasının en büyük nedeninin adalet duygusu olduğunu belirten Meryem Göktepe, adaletin ekmek ve su kadar elzem bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Göktepe, şunları söyledi: “Eğer o duygu yeterince, gerektiği gibi olsaydı bugün deprem, sel, iş cinayetleri, gözaltında kayıplar, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri bu denli olmazdı. Yıllarca bizlerin de ötelediği laiklik konusu ve ayrıca emeğin hakkını alması için, yoksulluğun geldiği boyutların sorgulanması, bir nebze de olsa dillendirilmesi ve sesimizin daha geniş kitlelere duyurmak için bu sürecin bir yol olduğunu düşündüm."

DİLEĞİM TEK ADAM DEĞİL, ÇOK KADINLA YOL YÜRÜMEK

“Günümüzde insanların 90 yıllara dönme kaygısı, kutuplaşmanın tırmandırıldığı, nefretten beslenildiği yola evrilmeye çalışıldığı ortamların, kaygılarının önündeki engelin asgari müştereklerde birleşilmesi duygusunun yeşereceği inancıyla bir yola çıktım” diyen Göktepe, şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi yetmez etkin uygulanmasının önündeki engelin aşılması gerekir. Bugün önümüzde duran en elzem şey ayrılıkları değil, aynılıklarımızı büyütmek. Çevremin de yoğun olarak teşviki sonucu verdiğim bir karar. Bütün bu saydıklarım ve daha fazlası sebebiyle ailemin de yoğun desteği ve talebi üzerine aldığım bir karar. Dileğim tek adam değil, çok kadınla yol yürümek.”