Cizre'den Alanya'ya giden yolcu otobüsü, Mersin'in Aydıncık ilçesinde tırla çarpıştı. Kazada 14 kişi yaralanırken, 7 yolcu hastaneye kaldırıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinden Antalya'nın Alanya ilçesine giden S.Y.'nin kullandığı yolcu otobüsü, Yenikaş Mahallesi D-400 kara yolunda, H.E. idaresindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait geri dönüşüm malzemesi yüklü tırla çarpıştı.

7 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

AA'nın aktardığı habere göre, ihbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Bölgeye ulaşan sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yedi yaralı yolcu ayakta tedavi edildi. İki sürücü ile 5 yolcu ise ambulanslarla Anamur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle çift yönlü trafiğe kapanan Antalya-Mersin kara yolunun açılması için de jandarma, polis ve itfaiye ekiplerince çalışma başlatıldı. Yaklaşık 4,5 saat boyunca Gülnar ilçesinden sağlanan trafik akışı, ekiplerin kazaya karışan tırı vinçle kaldırmasının ardından Antalya'dan Mersin istikametine tek yönlü olarak açıldı. Akışın çift yönden sağlanabilmesi için yolcu otobüsünü kaldırma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.