Mersin’de 9 Şubat 2022 tarihinde ormanlık alanda cesedi bulunan işitme engelli Edanur Candan’ın yine sağır ve dilsiz olan erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan ekipler, Mezitli ilçesinde ikamet eden genç kadının, öldürülmeden önce evinden ayrılarak M. C. Y. ile buluştuğu bilgisine ulaştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan M. C. Y., tercüman aracılığıyla verdiği ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

Araştırma sonucu cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen M. C. Y.’nin arkadaşı R. A. da gözaltına alındı. Cinayeti işlediği itiraf eden M. C. Y. ve azmettirici R. D. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

KUZENİ SOSYAL MEDYADAN İSYAN ETMİŞTİ

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre, Edanur Candan'ın kuzeni Halil İbrahim Candan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Doğuştan işitme engeli olan kuzenim (amcamın kızı) Edanur Candan 09.02.2022 tarihinde öldürülüp cesedi, Mersin’in Toroslar ilçesinde ormanlık alana atılmış bir şekilde bulundu. Olayın günlerdir hiç bir medya organına yansımaması bana bu tweeti atma zorunluluğu hissettirmiştir. Olayın faillerinin ivedilikle araştırılması, incelenmesi ve bulunmasını yetkililerden rica ediyoruz. Kuzenim Edanur henüz 20 yaşında hayata gözlerini yumdu. Olayın faillerinin aynı gün yakalandığını öğrenmiş olup, Mersin İl Jandarma Komutanlığına teşekkürlerimizi iletiyoruz.