Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıkışıyla başlayan ve Cumhuriyet ile taçlanan yolculuğunun ilk durağı olan 19 Mayıs’ın 104. yılını büyük bir coşkuyla kutladı. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen Athena konserine katılarak Mersinlilerin coşkusuna ortak oldu. Sevilen grup Athena sahne almadan önce alkışlar eşliğinde sahneye çıkarak Mersinlileri selamlayan Başkan Seçer, gençlerin elleriyle yaptığı kalplere kalple karşılık vererek konuşmasına başladı. 

Başkan Seçer, binlerce gence şöyle seslendi: 

“Gençlerimizin bayramı kutlu olsun. 28 Mayıs’ta da gençlerimize başka bir bayram yaşatacağız. Hazır mısınız? Hani Athena diyor ya; ‘Senden, benden, bizden’ oyları toplayacağız. Ben Mersin’in gençlerine güveniyorum, inanıyorum. Mersin'in gençleri özgürlüğü, huzuru, barışı ve kardeşliği seçecek. Sizlere inanıyorum. Mersin’i çok seviyoruz. Sizlerin, gençlerimizin sayesinde Mersin’i daha da güzel yapacağız. Başkanınız olarak sizden bir isteğim var. Hepimiz ülkemizi çok seviyoruz. Burada oy kullanma yaşında olan herkes 28 Mayıs’ta sandığa gitsin. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Bu görevimizi yerine getirelim. Özgürlüğü seçelim. Sizlere güveniyorum. Sizleri çok seviyorum.”

Konserin ardından söz alan Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, şöyle konuştu: 

“Teker teker çok özelsiniz. Bu ülke için hepiniz mükemmel birer elmassınız. Laik, Atatürkçü gençlik olarak hepimiz sesimizi yükseltip bu ülkeyi daha ileriye götüreceğiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Bey’e bizi bir araya getirdiği için çok teşekkür ederiz.”

Konsere katılanlar ise duygu ve düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Ayberk Tufan: “Çok güzel, her sene gençler olarak 19 Mayıs, 29 Ekim’de eğleniyoruz. Vahap Başkan gençlere önem veriyor. Mutluyuz, eğleniyoruz.”

-Ahmet Büyükelçi: “Athena’yı çok seviyor. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir organizasyon yaptığını görünce ‘Gidelim’ dedi. Ben de zaten çocukluktan Athena’yla büyüdük. Kızımla beraber gidelim dedim. Güzel, eğleniyoruz.”

-Zeynep Uysal: “Sınav stresinden eğlenmeye geldik. Çok güzel, çok eğlenceli, her şey harika. Ortam çok güzel. Sanatçı çok güzel, hepsinin sesi harika.”

-Türkü Sıla Güder: “Athena konserine geldik, burada olmaktan çok mutluyuz. Vahap Seçer Başkan'ımıza çok teşekkür ediyoruz. Sonuna kadar Atatürk diyoruz.”

-Ata Berk Gök: “Böyle etkinliklerin devamını diliyoruz. Buraya eğlenmeye geldik. Çoğunluğuna zaten katılıyorum, şu anda zaten çok güzel gidiyor.”