Geçtiğimiz hafta bir tondan fazla kokain yakalanan Mersin Limanı'nda bu kez de yarım ton kokain ele geçirildi. Kokain yine Latin Amerika'dan gelen ve muz taşıyan konteynerlarda bulundu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin Limanı'nda 463 kilogram kokain ele geçirildiğini duyurdu. Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Mersin Limanı'nda bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatli çalışmaları neticesinde 463 kilogram kokain ele geçirildiğini aktararak, "Görevlerini başarıyla yerine getiren Gümrük Muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Zehir tacirlerine asla geçit vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

BİR HAFTADA 1 TON 763 KG KOKAİN

Son operasyon ile birlikte Mersin'de bir haftada ele geçirilen kokain miktarı 1 ton 763 kilogramı buldu. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan analizde Ekvador'dan Mersin'de bir limana getirilen 5 konteyner riskli olarak değerlendirildi. Muz yüklü konteynerlerden birinde şüpheli yoğunluğa rastlanmasının ardından bu konteyner arama hangarına alındı. Toplam 463 kilogram sıkıştırılmış halde 404 paket bulundu ve paketlerden alınan numunenin analizi neticesinde kokain cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi" denildi.