Mersin Çevre Platformu, bugün temel atma töreni yapılacak olan Mersin Limanı Genişletme Projesi’ne karşı çıktı, bu proje için feda edilmek istenen Atatürk Parkı’nda bir açıklama yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun bugün Mersin’deki programı çerçevesinde Mersin Limanı Genişletme Projesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyordu. Mersin Çevre Platformu üyeleri ise bu projeye karşı Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Yapılan açıklamada Atatürk Parkı’nın halkın olduğu ve bu alana liman yapılamayacağı vurgulandı.

“KENT YAŞAMINA SALDIRI”

Mersin’de son zamanlarda yaşam alanlarının ve özellikle yeşil alanların ciddi saldırılara maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, “Bu saldırılar doğamızı katlederek çevremizi kirleterek, sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır. Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi olan MIP A.Ş Mevcut limanın Atatürk Parkı'na doğru genişleme çalışmalarını başlatmış olması hukuksuzdur ve kent yaşamına yapılmış bir saldırı olup, Atatürk Parkı'nın yok olmasına neden olacaktır” denildi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1370707374743388160?s=20

“HALKIN KULLANIMI ENGELLENECEK”

Atatürk Parkı’nda yapılacak liman genişletme çalışmaları kapsamında parkın işgal edileceğini ve tamamen konteynerlerle dolacağını savunan Mersin Çevre Platformu üyeleri, planlama ilkelerine aykırı olarak yapılan liman genişleme çalışmalarında kamu yararının görmezden gelindiğini belirtti. Açıklamada şöyle denildi: “Mersin'in simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır. Mersin'de tarihten gelen ve bir değer olan Atatürk Parkı sürekli halkın kullanımında olmuştur. Liman genişleme çalışmaları, Atatürk Parkı'nın halk tarafından kullanımını engelleyecektir.”