Kariyer Merkezi, Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ve Mersin Divan Otel iş birliğinde açılan ‘Servis Elemanı Sertifikasyon Programı’yla, turizm işletmelerinin personel ihtiyaçlarına çözüm sunulması hedeflenirken, programa ev sahipliği yapan Mersin Divan Otel’de kursiyerler belgelerini aldı. 

Hedeflerinin, yeni dünya düzenine Mersin olarak işgücünü adapte edebilmek ve işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik mesleki eğitim kursları düzenlemek olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, şunları söyledi:

“İl Milli Eğitimle imzalamış olduğumuz protokol mesleki eğitim kurslarına, ayrıca ortak kariyer etkinlikleri düzenlemeye yönelik. İşkur’la imzalamış olduğumuz protokol ise, adayların iş arama sürecinde danışmanlık yapmamıza yönelik. ‘Yetenek Dönüşüm Projesi’nin farkı da burada ortaya çıkıyor. Bizler hobi kurslarından ziyade;  işgücü piyasasının, firmaların, işverenlerin beklentilerine ayak uydurabilecek, istihdama katkı sunacak projeleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte Kariyer Merkezi olarak, turizm sektörünün personel ihtiyaçlarına yönelik olarak rezervasyon elemanı, kat görevlisi, ön büro memuru gibi alanlarda da sertifika programları açmayı planlıyoruz.”

Proje’nin katılımcılara özel bir imkan sunduğunu kaydeden Divan Otel Mersin Genel Müdürü Berati Tuncer ise “Bu tür sertifika programları, içinden geçtiğimiz şu süreçte, ihtiyaç duyduğumuz arkadaşlarımızın yetişmesinde pay sahibi oluyor. Hayatınızın bundan sonrasında önemli olan şeyler, mücadele ve güler yüz. Çünkü bizim işimizin en önemli noktasından bir tanesi güler yüz ve samimiyet” diye konuştu.

Verilen eğitim sayesinde, bildiğini sandığı birçok bilgiyi edindiğini söyleyen Serhat Laşer Can Duman isimli kursiyer de “Hedefim bu sektör üzerine yoğunlaşıp, mümkünse işe girip hayatıma devam etmek. Açıkçası dışarıdan alacağımız kursların bu kadar etkili ve güzel olacağını düşünmüyorum. Ayrıca dışarıdan alacağımız eğitimlerin, belli bir maliyeti oluyor. Büyükşehir Belediyemiz sağ olsun, kursu bize ücretsiz sağladı” dedi.