Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarımsal üretim faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde ulaşım altyapısının kalitesini yükseltmek amacıyla çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, bozuk zemini nedeniyle son dönemde tercih edilmeyen 5,5 kilometre uzunluğundaki yol ağında önce zemin iyileştirme faaliyeti yürütüldü, ardından çift kat sathi asfalt serim işlemi uygulandı. 

Yolun asfaltlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kargılı Mahallesi Muhtarı Münir Irgal, “Bu yapılan yol, iki vilayeti birbirine bağlayan tarihi bir yoldur. Aynı zamanda çiftçilerin de oldukça yoğun kullandığı bir yoldur. Bu yolu tekrar düzenleyen Vahap Seçer Başkan’ımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm alanlarda yaptığı başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum” dedi.

Adana Büyükçıldırım Mahalle Muhtarı Alpaslan Ceyhan ise şunları söyledi:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler ediyorum. Burası, Tarsus’a pamuk götürdüğümüz yollarımızdan biriydi. Bütün arazilerimizin geçiş noktası, ana yollarımızdan birisi. Eskiden yol kötü olduğu için Kargılı’ya gidip gelemiyorduk. Yenice’yi dolandığımız zaman da 20 kilometre gidiyorduk. Ama yol düzeltilince aramız 5,5 kilometreye düştü. Her şey için teşekkür ederim. Burası, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının birleşme noktası oldu. İkisinin iş birliği ile köyümüzün güzel bir yolu olmuş oldu.”