Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Türk ve İsveç Lionları ile birlikte Hatay EXPO Fuar Alanı karşısında kurduğu bin 500 kişilik çadır kentinde depremzedelerin temel yaşam ihtiyaçları karşılanırken, alanın imkanlarının artırılması için de çalışmalar sürdürülüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgesi Adıyaman’da kurulan ve sosyal donatı alanlarını da içeren konteyner kentte sağlıklı ve konforlu bir ortam yaratılması için MESKİ tarafından kanalizasyon altyapı çalışmaları devam ediyor. Öte yandan depremlerde en çok zarar gören illerden Hatay’da da bin 500 kişinin kalabileceği bir çadır kent kuruldu. 

DEPREMZEDELERE BERBER VE KUAFÖRLÜK HİZMETİ VERİLECEK 

Hatay'a kurulan çadır kentte; aydınlatma sistemi, merkezi jeneratör sistemi ve toplanma alanı yer alıyor. Çadırlarda elektrikli ısıtma sistemleri, zemin döşemeleri, kişisel yatak, battaniye, yastıklar ve elektrik sistemi bulunuyor. Toplam 20 adet kadın ve erkek tuvaleti ile duş kabininin yer aldığı çadır kentte; 48 metrekarelik bir çadır, kreş özelliğinde bir çocuk oyun alanına çevrilecek ve içerisine çocuklar için oyun grupları yerleştirilecek. Yine gönüllüler tarafından çadır kentte üç günlük berber ve kuaförlük hizmeti verilecek. 

MOBİL MUTFAK TIR'I 19 GÜNDÜR ÇALIŞIYOR 

Depremlerin olduğu ilk gün yola çıkan Mobil Mutfak TIR’ı ise Hatay Samandağ’a vardığı andan beri çalışıyor. 19 gündür bölgede hizmet veren Mobil Mutfak TIR’ından günde 3 öğün yemek çıkartılıyor. TIR, Samandağ ilçesinde Yaşar Kemal Caddesi üzerinde yer alıyor. Büyükşehir’in bir aracı ile de her gün hem çadır kentte hem de Mobil Mutfak TIR’ına yakın çevre köylere sıcak çorba dağıtılıyor. Malzeme azaldığında Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanesinden malzeme yüklü araç Hatay’a gönderiliyor.