Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerinin Tarsus Kaleburcu Caddesi’nde içme suyu hatlarını yenilemesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bozuk zemin freze makinasıyla kazınarak yenilendi ve sıcak asfalt ile kaplandı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent merkezlerindeki cadde ve bulvarların kalite düzeyini artırmaya yönelik çalışmalara devam ederken Tarsus’ta çeşitli noktalarda cadde ve bulvarları yenilemeyi de sürdürüyor. Bu kapsamda, Gaziler mahallesi ile Bağlar mahallesinin sınırını oluşturan ve kent merkezinde kuzey-güney hattında trafik akışının yoğun olduğu yollardan biri olan Kaleburcu Caddesi’nde, MESKİ ekipleri tarafından içme suyu hatlarında yenileme işlemi uygulandı. MESKİ ekiplerinin çalışmalarını tamamlanmasının ardından, Kaleburcu Caddesi’nin bozuk zemini freze makinasıyla kazındı. Zemini yenileyen Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Bakım ekipleri, bin 100 metre uzunluğundaki caddeyi sıcak asfaltla kapladı.

Bağlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Altundağ, Kaleburcu Caddesi’nde uzun yıllar kapsamlı bakım yapılmadığını belirterek, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve çalışan bütün emekçilere teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Başkan’ımız inşallah daha güzel hizmetlere de imza atacaktır. Yıllardır Bağlar mahallesinde ana arterde su hatlarını ve borularını değiştirmemişlerdi. Vahap Başkan’ımızın sayesinde hem içme suyuna hem de güzel bir yola kavuştuk” dedi.

Ekipler, Toroslar ilçesine bağlı Halkkent mahallesindeki Yaşar Doğu Caddesi’nde 400 metre, Hızır Reis Caddesi’nde 570 metre ve Orgeneral Eşref Bitlis Caddesi’nde 500 metre olmak üzere, toplam bin 470 metre uzunluğundaki yolu da yeniledi. Sıcak asfalt serim çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol, yurttaşların hizmetine sunuldu.