Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi nedeniyle kente gelen ve Büyükşehir’in geçici barınma merkezlerinde kalan yurttaşlara yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Gezici Kütüphane Otobüsü ‘Kitobüs’ün bu seferki durağı, Erdemli Hali’ndeki geçici barınma merkezi oldu.

 ‘Kitobüs’ ile barınma merkezinde kalan çocuklara hikaye ve boyama kitapları ile boyama kalemleri dağıtan Büyükşehir personeli, gençlere ve yetişkinlere de romanlar dağıttı.

Konuya ilişkin konuşan ve Geçici Barınma Merkezi’nde gönüllü öğretmenlik yapan Fatma Saygı, “Bugün çocuklar için, yaşlarına uygun kitap dağıtıldı ve çok mutlu oldular. Büyük yaş gruplarımız için de roman türü kitaplar dağıtıldı. Kreş yaş grubundaki miniklere de boyama kitapları ve boyama kalemleri verildi” dedi.

Depremden etkilenen yurttaşları ve özellikle de çocukları, depremin yarattığı etkiden bir nebze de olsa uzaklaştırmak için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu söyleyen Saygı, “Çocukların zaten böyle farklı ihtiyaçları vardı ve şu an çok mutlular. Çocukları mutlu ettiği için, Vahap Başkanımıza da buradan çok teşekkür ederiz” diye konuştu.