Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Adalet Kadın Çocuk Yaşam Merkezi, Başkarcı Kurs Merkezi ve 1200 Evler Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri’nde spor kursları ve eğitim programlarına kayıtlar başladı. Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerinde çocuklar için akıl oyunları, robotik kodlama, satranç, dil kursları ve müzik kursları; kadınlar için ise pilates, zumba, cimnastik, oya ve nakış eğitimleri verilecek. 

Kadın ve çocukların yaşamın her alanında özgürce var olması gerektiğini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, şunları söyledi:

“Adalet, Başkarcı ve 1200 Evler Mahalleleri'mizde açtığımız Kadın Çocuk Yaşam Merkezi'mizde kurs kayıtlarımız ve eğitimlerimiz başladı. Alanlarında uzman eğitmenlerimizin vermiş olduğu kurslarımız sayesinde kadın ve çocuklarımıza eğitim veriyor ve gelişimlerinde önemli rol oynuyoruz. Bu merkezlerimizde kadın ve çocuklarımızın keyifli vakit geçirmelerini sağlıyoruz. İlçemize yeni kazandırmış olduğumuz bu üç merkezin hayırlı olmasını diliyor, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızı kurs merkezimize bekliyoruz.”