Aile Rehberlik Merkezi hukuki, psikolojik ve sağlıklı beslenme konularında Merkezefendililere destek olmaya devam ediyor. Ücretsiz hizmet veren merkezden bugüne dek 2 bin 385 yurttaş hizmet aldı. Kişilerin toplumsal hayata katılımını artırma, yaşadıkları bireysel ve çevresel sorunlarla başa çıkma becerileri kazandırma amacıyla faaliyete devam eden Psikolojik Destek Hizmeti; Sırakapılar, Gümüşçay, Alparslan, Şemikler, Merkezefendi, Akkonak, Servergazi, Sevindik ve Sümer Mahallesi’ndeki dokuz farklı noktada, 223 kişiye hizmet veriyor.

BESLENME DANIŞMANLIĞINDAN İLK 7 AYDA 803 YURTTAŞ FAYDALANDI 

Diyetisyen ve beslenme danışmanlığı hizmetinin ilk yedi ayında, hizmetten 803 Merkezefendili faydalandı. Bu hizmette ağırlık kontrolü, hastalıklara yönelik beslenme tedavisi, kullanılan ilaçlara yönelik beslenme tedavisi, gebelerde sağlıklı beslenme, bebeklerde ek besine geçişte sağlıklı beslenme, çocuklarda, yetişkinlerde ve yaşlılarda sağlıklı beslenme konularında Merkezefendililere destek sağlanıyor. Diyetisyen ve beslenme danışmanlığı, 267 yurttaşa hizmet vermeyi sürdürüyor. 

“VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmeleri için vermiş olduğumuz hizmete vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Danışmanlık hizmetlerimiz ile her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Aile Rehberlik Merkezimizde vatandaşlarımızın sorunlarını alanında uzman ekiplerimiz tarafından doğru yönlendirerek çözüme kavuşturuyoruz. Merkezefendili vatandaşlarımıza her zaman her konuda destek olacağız” diye konuştu.