Merkezefendi Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılayabilmek için imal ettiği mama üretim makinelerini, Türkiye’deki belediyelere satmaya devam ediyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Ülkemizin dört bir yanındaki belediyelere bu makinelerimizin satışını gerçekleştirerek belediyemize ciddi bir gelir sağladık” dedi.

Merkezefendi Belediyesi Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’nde üretilen mama üretim makinelerinin satışından, 2023 yılında 10 milyon liranın üzerinde gelir elde edilmesi hedefleniyor. Makineler şu ana kadar birçok belediyeye teslim edildi. 

Toplanan kemikleri, ekmekleri ve yiyecekleri küçük parçalar haline getiren kırıcı makine, mamaları pişirmeye yarayan pişirme ünitesi, mamalara şekil veren pelet ünitesi ve mamanın kullanım ömrünü uzatan kurutma makinesi sayesinde hem israfın önüne geçiliyor hem de tasarruf sağlanıyor.

“BELEDİYEMİZE KATMA DEĞER SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Sadece Merkezefendi ve Denizli için değil tüm Türkiye için de çalışıp ürettiklerini belirten Başkan Doğan, “Geçtiğimiz yıl, sokak hayvanlarının temiz gıdaya erişmesi için mama üretim makineleri ürettik. Ülkemizin dört bir yanındaki belediyelere bu makinelerin satışını gerçekleştirerek belediyemize ciddi bir gelir sağladık. 2023 yılında mama üretim makinelerimizin satışından 10 milyon Türk lirasının üzerinde gelir elde ederek belediyemize katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça da ilçemize her alanda hizmet eden marka bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm Türkiye’ için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.