30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü, Merkezefendi’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Merkezefendi’yi sporun merkezi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren Belediye, Büyük Zafer haftasında futbol, satranç ve tenis turnası düzenliyor. Düzenlenen turnuvalara Merkezefendi’de ikamet eden ve başvuru şartlarını karşılayanlar katılabilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Merkezefendi Belediyesi, altı belediyenin bünyesinde açılan Yaz Spor Okulları’nda eğitim gören öğrenciler arasında turnuva düzenleyecek. Futbol turnavası, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 10:00’da başlayıp 18:00’e kadar sürecek. Futbol turnuvasına Merkezefendi, Honaz, Bozkurt, Serinhisar, Babadağ ve Dazkırı belediyeleri katılacak.

Belediye tarafından satranç turnuvası da düzenlenecek. Turnuva, 29 Ağustos Pazartesi günü Teraspark AVM Satranç Turnuvası Salonun'da yapılacak. Turnuva, saat 13:30’da başlayıp 31 Ağustos Çarşamba günü saat 15:00’te son bulacak.

Merkezefendi Yaz Spor Okulu Kursiyerleri arasında düzenlenecek olan 30 Ağustos Zafer Bayramı Tenis Turnuvası başladı. Bugün saat 10:00’da başlayan tenis turnuvası, 27 Ağustos Cumartesi günü saat 18:00’e kadar sürecek. Turnuvada, Yaz Spor Okulu öğrencileri arasında kurulacak takımlar karşı karşıya gelecek. Turnuva sonunda her sporcuya madalya verilecek.

Turnuvalar hakkında konuşan Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklara sürüklenmemesi ve onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak adına spora önem veriyoruz. Spora desteklerimiz her zaman devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Her gence spor yapmayı aşılayacağız. Merkezefendi’de spor yapmayan genç kalmayacak. Çocuklarımızı spora teşvik ettikçe gençlerimizdeki yetenekleri göreceğiz” dedi.