MERKEZ BANKASI FAİZİ DÜŞÜRDÜ

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi. Faiz kararı sonrası dolar ve euro yükselişe geçti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası’nın kararına tepki gösterdi, “Bugün anlaşıldı ki Merkez Bankası Başkanı da Erdoğan’dır. Ama unutmayın, milletin parasını pul eden herkes hesap verecek!” dedi.

CANLI YAYIN | KÜRT SORUNUNDA “MUHATAP” TARTIŞMASI

#dokuz8HABER Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Biçici ve Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Kara, siyasette son gelişmeleri ve Kürt sorununda “muhatap” tartışmasını dokuz8GÜNDEM Siyaset programında değerlendirdi.

YAVAŞ: “KİMSEYİ AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ”

Üniversite öğrencilerinin yurtların yetersizliği ve yüksek kiralara karşı eylemleri sürerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan da bir adım geldi. Belediyeye 2 bin 400 öğrencinin yurt için başvurduğunu açıklayan Başkan Mansur Yavaş, “Kimseyi açıkta bırakmayacağız” dedi.

Eğitim İş Sendikası ise yaşanan sorunların sorumlusu olarak Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Er hakkında suç duyurusunda bulundu.

CANLI YAYIN | İNTERNETTE ÖZGÜRLÜKLER RAPORU 2021

Türkiye'deki internet özgürlüğünü değerlendiren Freedom House'ın Freedom on the Net 2021 Türkiye raporu, dokuz8SivilToplumSaati programında konuşuldu. Arda Karapınar soruyor; "Freedom on the Net 2021 Türkiye" raporunun yazarı ve ECPMF Medya Özgürlüğü Acil Müdahale Koordinatörü Gürkan Özturan yanıtladı.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de, çay üreticisinin sorunlarını dinledi.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Hatay’da toplanacak.

Sağlık Bakanlığı, “bebeklere yanlışlıkla Covid-19 aşısı yapıldığı” iddialarını "maksadı aşan sözler" olarak tanımladı, soruşturma açıldığını duyurdu.

AKP Ordu Milletvekili Yediyıldız, 2023 seçimlerinde kullanılacak her 'oy'un, “namazdan, oruçtan, hacdan” önemli olduğunu iddia etti.

İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden Cübbeli Ahmet, “Çocuklarınızı imam hatiplere göndermeyin” çağrısı yaptı.

Yunanistan’da motokuryeler güvencesiz çalışma koşullarına ve “serbest işçi” statüsü dayatmasına karşı sokakta eylem yaptı.

ÇEV-DER, kuraklıktan dolayı Van Gölü’nde su seviyesinin üç metre düşmesinin ciddi bir felaket olduğunu vurguladı.