Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın IMF’nin Türkiye’den borç istediği yönündeki açıklamasına ilişkin "Yalan" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bakanlarla yaptığı toplantı ardından IMF'nin Türkiye'den 5 milyar dolar borç istediği yönündeki açıklamasını bir kez daha tekrar etmesinin ardından, Merkez Bankası eski Başkanı ve İyi Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz'dan yanıt geldi Yılmaz, Erdoğan'ın açıklamasına ilişkin “yalan” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN: "BUGÜN BORÇ ALAN YARIN TALİMAT ALIR"

Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada konuya ilişkin, "Boşuna avucunuzu ovuşturmayın. Biz o kapıları kapadık. IMF bizden 5 milyar dolar istedi. O zamanki bakan 'bu borcu verelim mi' dedi. 'Verelim' dedim. Bugün borcu alan yarın talimat alır" ifadelerini kullanmıştı.

"BORÇ KAYDI YOK"

Erdoğan'ın bu açıklamasına Twitter hesabından cevap veren Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, "Şu IMF'ye 5 milyar borç verme konusu. En ağır kelimeyi kullanmamak için çok zorlandım, bulabildiğim kelime YALAN" ifadelerini kullandı. IMF'nin Türkiye'den borç istemediğin belirten Durmuş Yılmaz, "İhtiyati fona TAAHHÜTTE bulunuldu. Taahhüt gerçekleşmedi. İspatı: MB bilançosunda böyle bir borç kaydı yok" açıklamasında bulundu. https://platform.twitter.com/widgets.js