HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisinin grup toplantısında AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozetini taktığı sırada "Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane çocuğu var" ifadelerini kullanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Kürtler 10-15 çocuk yapıyorlardı. Şimdi 5-10 çocuğa düştüler" sözlerini de hatırlatan Beştaş, "Kürtleri sürekli bir nüfus mühendisliği altında gören kafalar dönüp baksın geriye hangi çöplükteler acaba. Kadınların bedenine, üremesine, çoğalmasına dil uzatma hadsizliğini lanetliyorum" dedi.

Erdoğan'ın sözlerinin Kürt halkını ve kadınların bedenini hedef aldığını söyleyen Beştaş, "Erdoğan PKK'lilerin çocuklarının olmadığını çok iyi biliyor. Kürt nüfusunu kastederek nasyonal bir söz kuruyor aslında. Bunu Kürtler anladı. Partisine dahil ettiği devlet katındaki ortakları olan ulusalcılara da selam çakıyor" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar, çocuk yapıp yapmamaya kendileri karar verir. Bir cumhurbaşkanı çocuk yapma sayısına neden karışır bunu anlamak mümkün değil" diyen Beştaş, "Çok çocuk sahibi olmayı bir terör faaliyeti olarak görüyorlar. Bu ırkçı bir kafadır. Bu Kürt düşmanı bir kafadır. Bu bir nefret dilidir. Kınıyoruz. Kürt halkı da bu Kürt düşmanlığını çok iyi anlıyor. Mesajları aldık ama cevabımız daha çok direnmek, demokratik siyasette ısrar etmektir. Bizim karşı cevabımız budur" şeklinde konuştu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye AKP TBMM Grup Toplantısı'nda rozet takmış, bu sırada da Çelebi'nin elini sıkarak "Senin çocuk kaç tane?" diye sormuştu.

Çelebi ise "Bir tane efendim" diye yanıt vermişti. Çelebi daha sonra yanında bulunan eşini işaret etmiş ve "Doktora yapıyor, kariyer" demişti. Erdoğan ise "Olmaz ya çocuk da olmalı. Sayıları artırmak lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Çelebi'nin eşine yaşını soran ve "46" yanıtını alan Erdoğan, "Allah'tan isteyelim devam. Çocuk çok önemli. Bak PKK'nın 5 tane 10 tane 15 tane var" diye konuşmuştu.