İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında “ucube kanal” dediği Kanal İstanbul’u yapımına izin vermeyeceklerini, yapanlara tek kuruş ödemeyeceklerini söyledi.

İyi Parti grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Çevre bizim işimiz” sözlerine şöyle yanıt verdi: “Sayın Erdoğan'ın daha önce ekonomi bizim işimiz dediğinde başımıza gelenler ortada. Bu konuda 'Bu bizim işimiz' dediği anda ben titremeye başlıyorum. Tansiyonum düşüyor.” Yurttaşlardan Erdoğan’ın yerlilik ve millilik nutuklarına aldanmamasını isteyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye'ye verecek bir şeyi kalmadı. Sen sarayında sefa sürerken milletimizin feryadı her geçen gün artıyor. Zor zamanlarda devletlerini yanlarında görmek istiyorlar. 1500, 1600 lira emekli maaşı alan bir insan neyle geçinir kardeşim? Evi kendisinin bile olsa geçinemez, aç kalır.”

“BİR KURUŞ ALAMAYACAKSINIZ, ÖDEMEYECEĞİZ”

Kanal İstanbul’u “düpedüz soygun planı” olarak nitelendiren Akşener, “İstanbullu açıkça 'İstemiyorum' derken ısrarla ve inatla 'Yapacağız' dedikleri o ucube kanalı yapmalarına izin vermeyeceğiz. Marmara'yı, İstanbul'u ölüme terk etmelerine izin vermeyeceğiz. Bu proje İstanbul'a yeni bir ihanettir. And olsun şart olsun, bu ihanete geçit vermeyeceğiz. Sakın ola bu hukuksuzluğa ortak olmayın. Çok üzülürsünüz. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz.” diye konuştu.

KAHVECİLERİN PANKARTINI GETİRDİ

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, farklı esnaf gruplarının derdini anlattı, Safranbolu'dan kahvehanecilerin pankartını grup kürsüsünde açtı. Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz verdim bu feryadı duyuracağıma. Bu pankartı buraya getirdim. Mağdur olduk, bize sahip çıkan yok, diyorlar.”.

İKİZDERELİLER KÜRSÜDE

İyi Parti grup kürsüsünün bu hafta da Rize'den misafiri vardı. İkizdere direnişinden Ayşe Albayrak konuştu. Albayrak, yapılan doğa katliamlarını anlattı, “Bizim yaşamaya hakkımız yok mudur? Bu devlet sadece Cengiz Mehmet'in devleti midir, bizim devletimiz değil midir?” diye sordu.