Menteşe Belediyesi, Menteşe Kent Konseyi ve Karya Kadın Derneği üyeleri; Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgede oluşturulan çadır alanlarında depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek depremin yaralarının sarılması için çalışıyor. 

Belediye bünyesindeki bir sosyolog ve bir doktor, kampta deprem bölgesinde yaşanabilecek olası sağlık sorunlarına yönelik alınması gereken önlemler konusunda depremzedeleri bilgilendirirken; bireysel olarak başvuruda bulunan depremzedelerin muayene ve tedavileri de yapıldı. Ekipler, bu süreçte çocuklar ve kadınlar için gerekli hijyen malzemeleri, bebek maması, bebek bezi gibi ihtiyaçları da depremzedelere ulaştırdı. 

Dayanışma Gönüllüleri kampına başvuran depremzedeler için Menteşe Belediyesi psikoloğu tarafından bireysel çevrimiçi psikolojik destek verilmesi için ayrı bir çalışma da yürütülüyor. Bölgede bulunan Dayanışma Gönüllüleri'nin gönüllü hukukçusu tarafından depremzedelere yasal hakları ile ilgili bilgilendirme yapılırken, çocuk gelişim uzmanı kontrolünde düzenlenen etkinliklerle çocukların keyifli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Depremin ilk anından itibaren imkanlarımız dahilinde bölgeye ve depremzedelerimize yardım etmeye çalıştık. Menteşe’mize gelen depremzedelerimize yönelik çalışmalarımız da sürüyor. Bunun yanı sıra Belediyemiz bünyesindeki doktorumuz ve sosyoloğumuz da deprem bölgesine giderek yaraların sarılmasına yardımcı oldular. Dayanışmanın, iyileştirici ve güçlendirici etkisini biliyoruz. Bu nedenle deprem bölgesinde ve kentimizde, depremzede yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.