Menteşe Belediyesi tarafından Atapark’ta düzenlenen kahvaltıda yurt dışından gelen öğrencilere Menteşe ve yerel yönetimler hakkında bilgi aktaran Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şunları kaydetti:

“İklim değişikliğinin etkilerini tüm dünyada olduğu gibi yaşadığımız kentte de hissediyoruz. İklim değişikliği ile ilgili yapılan çalışmalar çok kıymetli. Bu konuda yerel yönetimler olarak bizler de geleceğe daha yaşanabilir bir kent bırakmak için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Zira iklim değişikliği ile mücadelede sadece kurum ve kuruluşlara değil, hepimize çok önemli görevler düşüyor.”

Başkan Gümüş, Erasmus projesi kapsamında yapılan programların çok değerli olduğunun da altını çizerek, “Menteşe Belediyesi olarak Erasmus projeleri kapsamında yapılan programları destekliyor ve mümkün olduğunca paydaşı olmaya çalışıyoruz. Bugün burada Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri ve koordinatörü Recai Demir Hoca’mız ile sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk” dedi. 

Etkinlikte koordinatör öğretmen ve öğrencilere İklim Değişikliği ile Mücadele Programı çerçevesinde aldıkları bir haftalık eğitimlerinin ardından sertifikaları ile Menteşe’yi hatırlatacak Muğla Bacası ve zeytinyağı da Başkan Gümüş tarafından takdim edildi.