Başkan Gümüş, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yurttaşların da dayanışmasıyla oluşturulan yardımların Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinesinde deprem bölgesine gönderildiğini aktardı. Gümüş, konuya ilişkin şunları kaydetti:

“Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Hatay bölgesindeki çalışmalarda yer alması için 28 personelimizi ve 5 adet insani yardım taşıyan kamyon ile birlikte toplamda 12 aracımızı bölgeye ulaştırdık. Belediye’miz bünyesindeki iki inşaat teknikerimizi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş’ta sürdürülen hasar tespit çalışmalarında yer alması için görevlendirdik. Malatya’daki depremzedelere destek olmak amacıyla hayırseverlerimizin de katkılarıyla belediyemiz bünyesindeki bir kamyon destek kolisi ve destek paketini AFAD ve Büyükşehir Belediye’mizin koordinesinde afet bölgesine ulaştırdık.

Depremden etkilenen illere gönderilmesi için 5 adet TIR ile birlikte bin 821 battaniye, 103 ısıtıcı/soba, 2 konteyner, 1 jeneratör ve bin 928 hijyen paketi, Büyükşehir Belediye’mizin oluşturduğu yardım toplama merkezince bölgeye sevk edildi. Belediye’mize ait cenaze aracımız, 250 adet cenaze torbası ve 700 adet kefen malzemeleri iki personelimiz ile birlikte deprem bölgesine gönderildi. Ayrıca dört personelimiz de deprem bölgesinde arazöz ile su takviyesinde bulundu.” 

3 BİN 900 DEPREMZEDEYE 35 BİN ADET YARDIM MALZEMESİ ULAŞTIRILDI 

Deprem bölgesinde yapılan çalışmaların yanı sıra Menteşe’ye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için de pek çok çalışma yaptıklarını belirten Başkan Gümüş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kötekli Mahalle’mizde aşevi personelimiz tarafından hazırlanan yemek servisi ile günlük ortalama 300 kişiye üç öğün yemek hizmeti verdik. Elele Butik Mağaza’mız üzerinden ev eşyası, gıda paketi, hijyen paketleri gibi temel insani ihtiyaçları da depremzedelerimize ulaştırdık. Şu ana kadar 3 bin 900 depremzedeye 35 bin adet farklı kategorilerde destekte bulunduk. 20 aileye mobilya desteği sağladık. 200 aileye gıda ve market desteği sağladık. Menteşe'mizde kalan 15 ailenin odun kömür ihtiyacını karşılarken, özel sağlık durumu bulunan depremzedelerimizi Menteşe Belediyesi Kötekli Gençlik Merkezi’mizdeki misafirhanemizde ağırladık.”

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ÖRGÜ ÖRÜLDÜ

Konuşmasında ihtiyaç sahibi depremzedelere belirli oranda nakdi yardım yapıldığını da dile getiren Gümüş, “Belediyemiz örgü kursuna katılan kadınlarımızın depremzede çocuklarımız için ördüğü oyuncak bebek, lif ve kıyafetler yine el ele dayanışma merkezi üzerinden depremzedelere ulaştırıldı. Kötekli Gençlik Merkezi’mizde bulunan duş ve çamaşırhaneler depremzedelerin hizmetine açıldı. Deprem bölgesindeki çalışmalarımızın yanı sıra, Menteşe'mizde de depremzedeler için yaptığımız çalışmalar ve destekler artarak devam edecek. Bu zor günleri hep birlikte dayanışma içerisinde atlatacağız” diye konuştu.