Başkan Bulut, bugün yaptığı açıklamada Mengen Dr. Mustafa Körpeoğlu İlçe Devlet Hastanesi’nin Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlanmasını eleştirdi. Bulut’un konuya ilişkin hastane önünde yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün Mengen’de sağlık kontrolü için geldiğim Mengen İlçe Devlet Hastanesi’nden almış olduğum giriş barkodunu görünce çok şaşırdım. Mengen Devlet Hastanesi’nin adı Gerede Devlet Hastanesi olmuş. Bu olay birkaç gün içerisinde yapılmış ve Mengen Devlet Hastanesi statüsü e-2 den e-1 alınmış. Şimdi içeride doktor arkadaşlar, sağlıkçı arkadaşlar ile görüştük. Hepsi de çok üzgün. Burası tamamen işlevine devam edecek ama Gerede Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek. Adı da Gerede Devlet Hastanesi olarak geçiyor. Evet Mengen halkının temsilcisi olarak, Mengen Belediye Başkanı olarak bu konunun üzerinde duracağım. Bugün belediyeye geçtikten sonra il sağlik müdürümüzden randevu alarak, İl Sağlık Müdürümüz ile detaylı bir görüşme yapıp siz değerli hemşehrilerim ile vatandaşlarım ile paylaşacağım.

"DURUMDAN SON DERECE RAHATSIZ OLUYORUM"

Bunlar doğru değil. Bu yapılanın doğru olduğunu hiç kimse söyleyemez ve geniş bir toplantıya sivil toplum örgütlerimizi siyasi parti temsilcilerimizi de davet edeceğim. Hiç kimse aldığı sorumluluğu yerine getirmezse… Evet, hani bir tarihte Mengen Adliyesi Gerede’ye bağlanıyordu ya Mengen halkının bir yürek tek bir yumrukla durdurduğu gibi, hani bir kaç sene önce İzzet Baysal Vakfi tarafından yapilan İzzet Baysal Üniversitesi kampüsümüz Mengen Belediyesi’nin iştiraki olduğu kampüsümüzü de Bolu’ya taşıyorlardı ya yine o zaman tek yürek tek yumruk olduk. Gastronomi bölümü yeni fakültemiz henüz açılmadı yakında açılmasını bekliyoruz. Evet, burada Mengen Devlet Hastanesi ve rahmetli doktorumuz arkadaşımız Mustafa Körpeoğlu’nun ismini taşıyan hastanemizin adının barkodda Gerede Devlet Hastanesi olarak yazılmasından, buradaki personelin Gerede’ye bağlanmasından son derece rahatsızlık duyuyorum. Bu konuda detaylı bir bilgiyi değerli hemşehrilerimiz ile değerli vatandaşlarımız ile paylaşacağız. Bu Gerede için yapılsaydı yine buna karşı çıkardım. Bu Seben için yapılıyor olsaydı yine buna karşı çıkardım. İlçelerimizin değerleri ve kıymetleri ile hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Bunlara Mengen halkı da müsaade etmeyecektir. Bolu halkı da müsaade etmeyecektir. Nezih olan varlıklarımızı korumak ile yükümlüyüz.”