Menderes Belediyesi, ilçede tarımsal kalkınmayı sağlamak amacıyla bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nü kurdu. Kurulan yeni müdürlük ile ilçedeki tarım alanları korunurken üreticiye de yeni imkanlar sağlanması hedefleniyor.

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan, yeni kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile ilgili, “Mandalinadan, üzüme; salatalıktan, kesme çiçeğe birbirinden farklı ürünlerin merkezi Menderes’imizi tarımın başkenti yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Menderes Belediyesi olarak tarım alanında üreticinin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Özkan, “Menderes Belediyesi olarak, bünyemizde bulunan yüzlerce dönüm tarım alanını üreticimizle paylaşarak onların yanında oluyoruz. Bu konuda, üreticilerimize desteğimiz sürecek ve üreticimizin yüzünü güldürecek tarım alanında projelerimiz devam edecek” diye konuştu.

TOPLAM 5 MİLYON 200 BİN METREKARELİK TARIM ALANI

Belediye bünyesindeki tarım arazileri ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Tarımsal Hizmetler Müdürü Teoman Aygün ise şunları söyledi:

“Menderes Belediyesi olarak, bünyemizde toplam 5 bin 200 dönümlük, 195 adet tarım arazimiz var. Bunların, 3 milyon 150 bin metrekaresini ormanlık, 200 bin metrekaresini zeytin, 60 bin metrekaresini mandalina, 47 bin metrekaresini armutluk alan ve 28 bin metrekaresini üzüm bağı oluşturuyor. Menderes Belediyesi olarak, birbirinden değerli tarım alanlarını en iyi şekilde işleyerek Menderes’imizi üretimin merkezi yapmaya devam edeceğiz.”