Aralarında Melek Çetinkaya’nın oğlu Taha Furkan Çetinkaya’nın (26) olduğu Sultanbeyli dosyasından yargılanan 71 öğrenci serbest bırakıldı. Dosyaları Yargıtay’da incelemede olan öğrencilerin tahliyesine karar verildi.

Kararı Furkan Çetinkaya’nın kız kardeş Rüveyda Çetinkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Çetinkaya, “Abimin de içinde olduğu 25 askeri öğrenciye tahliye verilmiş. Henüz 3 kisi çıkmış. Görmeden inanılacak gibi değil” dedi.

Aktivist Melek Çetinkaya’nın oğlu Furkan Çetinkaya’nın da aralarında bulunduğu 66 Hava Harp Okulu öğrencisi hakkında tahliye kararı verildi. Tahliyeler gece yarısı başlarken anne Melek Çetinkaya Türkiye saati ile 00.54 dolaylarında oğlu ile ilk fotoğrafını paylaştı. Çetinkaya, “Bu gerçek mi? Şehit Murat Ragib Yusuf bizi görüyordur değil mi?” dedi.

Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sultanbeyli dosyası kapsamında tutuklanan ve müebbet hapis cezası verilen 66 askeri öğrenci hakkındaki kararı bozdu.

İlk olarak öğrencilerden Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya Twitter’dan “Emin değilim ama oğlum tahliyeymiş. Görmeden inanmam” mesajı paylaşıp Silivri Cezaevi önüne gitti.

Ardından Avukat Cemil Çiçek, Twitter’dan “müebbet alan askeri öğrencilerin dosyasının Yargıtay tarafından bozulduğu bilgisi geldi” yazdı. Bir süre sonra Melek Çetinkaya yine Twitter’dan cezaevi önünde, tahliye edilen oğluyla çekilmiş fotoğrafını yayınladı.

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “67 askeri öğrenci hakkındaki hukuksuz cezalar Yargıtay’da bozulmuş. Bozulacak tabi! Yıllardır askeri öğrenciler masumdur, boşuna zulmediyorsunuz diye boşuna mı haykırıyoruz. Annelerin, babaların gözü aydın, cezaevi önünde bekleyen @MelekCetk ile görüştüm Foto bekliyoruz :)” tweeti attı.

KAÇ KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ?

Avukat Ayça Çiçek de “Sayı 66, bildiğimiz kadarıyla 50 öğrenci hakkında tahliye yok şu an. Kararı görene kadar şimdilik aldıklarımıza sevineceğiz. Tahliye için Silivri’deyiz..” mesajı paylaştı.