Oyuncu Mehmet Aslantuğ'un TRT yapımı Yürek Çıkmazı adlı dizinin kadrosundan çıkarılmasına sanatçılardan tepki geldi. Aralarında komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar, oyuncu Ayça Bingöl, oyuncu ve yönetmen Deniz Atam'ın da bulunduğu isimler, sosyal medya hesaplarından Aslantuğ'a destek mesajları yayınladılar.

'CEZA DEĞİL BU ÖDÜL'

Şahan Gökbakar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada TRT'nin aldığı kararlar, Aslantuğ'un onurlu duruşunu tasdik ettiğini vurgulayarak, "Mehmet Aslantuğ'u düşüncelerinden ötürü TRT dizisinden mi çıkardınız? Bravo???? Ne büyük iş yaptınız. Mehmet Aslantuğ'un değil, TRT'nin kaybı bu. Ceza değil ödül bu. Geldiğiniz şu hale bak. Ne kadar demokratik değil mi? dedi.

Oyuncu arkadaşı Ayça Bingöl de Mehmet Aslantuğ ile çekildiği bir fotoğrafı instagram hesabından paylaşarak sanatçıya destek verdi.

'SENİNLE GURUR DUYURUM'

Oyuncu Arzum Onan da instagram hesabından yaptığı paylaşımda, aynı zamanda eşi olan Mehmet Aslantuğ'un duruşunu takdir ederek, "Bugüne kadar sergilediğin duruş, verdiğin kararlar ve hayata kattığın tüm değerler için… seninle gurur duyuyorum.." ifadelerini kullandı. Onan'ın paylaşımı 124 bin beğeni aldı. Diğer sanatçılar da paylaşımın altına yaptıkları yorumlarla Aslantuğ'a destek verdi.

Oyuncu ve yönetmen Deniz Atam da bu duruma sessiz kalan sanatçıları eleştirerek," Mehmet Aslantuğ TRT’de yayınlanan diziden “bizimle çalışırken olmaz” dedikleri için ayrılmış. “Elbette tereddüt bile etmeden” notu önünde saygıyla eğiliyorum. Hala ses çıkartmayan, fotoğraf biraz daha netleşsin diye bekleyen meslektaşlarımız utanır mı? Sanmıyorum." dedi.

Deniz Atam twitter'dan paylaştığı bir başka gönderide, Aslantuğ'un deprem bölgesinde çekilmiş bir fotoğrafı ekleyip yorum yaptığı eski bir paylaşımı işaret ederek, sanatçının "imar aflarının hesabını sor", "Hırsızlara arsızlara hesap sor" şeklindeki sözlerinin diziden çıkarılmasının nedeni olabileceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Mehmet Aslantuğ, 30 yıl sonra ilk kez bir TRT dizisi kadrosunda yer aldığını fakat "Yürek Çıkmazı" adlı diziden "sual eden tavrından rahatsız oldukları" gerekçesiyle çıkarıldığını ifade etmişti.

Aslantuğ instagram hesabından, oğluna seslenerek yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı: "35 yıl sonra bugün, hakikat ve doğrudan yana ses vermeye gayret ediyoruz diye; o kurumları kendine bağlayarak siyasi tavrının mülkü sananlar, yarın o koltuklarda başkaları oturduğunda da sesimizin aynı vicdanla yankılanacağını bilmelerine rağmen gerçekten ilham alan, sual eden tavrımızdan rahatsız oldular. ‘Bizle çalışırken olmaz’ diyen bir kibir saklıyorlar.

Gerçeğe yoldaşlık ediyoruz diye; ürken, küsen, kızan birilerine teslim edilecek bir yürekle büyüyüp serpilmedik.

Öyle de gideceğiz muhakkak. Görevimizi layıkıyla yapmaya, türkülerimizi hissederek söylemeye devam ederek"