İSTANBUL (AA) - MediaMarkt, 2022 mali yılı sonuçlarını açıkladı.

Mediamarkt'tan yapılan açıklamaya göre, MediaMarktSaturn Perakende Grubu'nun 2022 mali yılı cirosu 21,8 milyar avro olarak gerçekleşirken, yine aynı dönemde yapılan faaliyetler sonrasında elde edilen FVÖK 197 milyon avro olarak açıklandı.

MediaMarkt Türkiye ise MediaMarktSaturn Perakende Grubu içerisinde en hızlı büyüme gösteren ülke oldu.

Türkiye pazarına girdiği ilk günden itibaren büyümesini sürdüren MediaMarkt, 29 ilde, 91 mağazada, 230 bin metrekarenin üzerinde bir alanda hizmet veriyor.

Marka, kısa süre önce Ankara'da Panora AVM içerisinde Türkiye'deki 91. mağazasının açılışını gerçekleştirirken, gelecek 3 aylık dönemde Alanya, Antalya ve Isparta'da da mağazalar açacak.

MediaMarkt Türkiye, 2021'de 2 bin 495 olan çalışan sayısını bir sonraki sene 3 bin 6'ya yükseltti, 2022 yılı ekim ayından bugüne kadar olan sürede yüzde 10'luk bir artış ile de istihdam ettiği kişi sayısını 3 bin 315'e çıkardı.

- "Atık kaynaklı karbon ayak izimizi 2 yıl içinde yüzde 25 azaltmayı planlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen MediaMarkt Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Faruk Kocabaş, 2022'de global stratejisinde, tüketici elektroniği perakendeciliğinden deneyim elektroniği perakendeciliğine yöneldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Deneyim Şampiyonluğu yol haritamızı 4 ana başlık altında şekillendirdik. Bütünleşik kanal yaklaşımıyla mağazalarımızda ve tüm dijital platformlarda sunduğumuz 'Alışveriş Deneyimi', sağladığımız servis ve hizmetlerde 'Kullanım Deneyimi', işini seven uzman çalışanlarımız için 'Çalışan Deneyimi', sürdürülebilirliğe katkıda bulunacak 'Sosyal & Çevresel Etki Deneyimi'. Hedefimiz bu alanların tamamında ilk tercih edilen deneyim elektroniği perakendecisi olmak."

Kocabaş, müşterilere alışveriş deneyimini en iyi şekilde yaşattıklarını, 55 mağazada MediaMarkt Barista köşesinin bulunduğunu, mağazalarda alışverişe gelen müşterilerin kahve makinesi satın almadan önce, diledikleri kahve makinesinde yapılmış kahveleri deneyimleyebildiğini anlattı.

Bu deneyim sayesinde müşterilerin satın almadan önce ürünün performansından emin olabildiğini vurgulayan Kocabaş, ürün sevkiyat deneyiminin de en üst düzeyde olmasına önem verdiklerini, zamanında teslimat performanslarında yüzde 99 oranında başarı elde ettiklerini, 81 ilde kapıdan iade alımı hizmetinin bulunduğunu, küçük ürün gruplarında saatli teslimat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kocabaş, geri dönüştürülebilir materyalden kargo kutuları kullanımıyla ambalaj atıklarını azaltmayı ve atık kaynaklı karbon ayak izlerini 2 yıl içinde yüzde 25 azaltmayı planladıklarını vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Çalışan deneyimini en üst noktaya taşımak için çalışanlarımızı teknoloji ile donatıyoruz, eğitim ve gelişimlerine yatırım yapıyoruz. 3 bin 315 çalışanımıza sağladığımız mobil cihazlarla, teknolojideki uzmanlığımızı tüm altyapılarımıza da yansıtarak güçlendiriyoruz. Canlı ve interaktif tedarikçi ürün eğitimleri ve kategori bazlı eğitimler veriyoruz. Her çeyrekte en az 40 eğitimimiz oluyor. Top Employer Enstitüsü tarafından 'En İyi İşverenler'den biri seçildik. Düzenli aralıklarla memnuniyet ölçümü yapıyoruz. Çalışanlarımızın yüzde 88'i 'MediaMarkt'ta çalışmaktan gurur duyuyorum' diyor."

- "Sürdürülebilir gelecek" için çalışmalar

MediaMarkt Türkiye Sosyal Çevresel Etki Deneyimi kapsamında "Daha İyiye" vizyonuyla dünyayı daha sürdürülebilir kılmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede Türkiye'yi daha fazla ağaçlandırmak için TEMA Vakfı aracılığı ile Gaziantep Çınarlı ağaçlandırma sahasında 10 bin fidanlık Hatıra Ormanı oluşturan marka, alışveriş sonrası kendilerine e-posta ile iletilen memnuniyet anketini doldurarak MediaMarkt Hatıra Ormanı'nın oluşturulmasına katkıda bulunan müşterileriyle, sürdürülebilir bir geleceğe adım atmayı destekliyor.

MediaMarkt Türkiye, deprem felaketinden etkilenen bölgelere uzun vadede katkıda bulunabilecek sürdürülebilir çalışmalara odaklanıyor.

Deprem bölgesine yardım amacıyla açıkladığı 2 milyon avroluk bağış fonu kapsamında MediaMarkt, gençlerin eğitim hayatına devam edebilmelerine destek olmak için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile önemli bir projeye imza attı.

MediaMarkt "Eğitimle Daha İyiye" projesi kapsamında 3 adet donanımlı TEGV Ateşböceği eğitim tırı oluşturarak, deprem bölgesine gönderecek. Eylül ayında başlayacak ve 3 yıl devam edecek proje kapsamında, ikinci ve sekizinci sınıf aralığındaki 12 bin çocuğun umudu olmak hedefleniyor ve deprem bölgesindeki çocukların eğitimine yönelik çalışmalara devam edileceği belirtiliyor.