Meclis Başkanı seçilen Numan Kurtulmuş, geçici TBMM Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den makamı devraldı. Kurtulmuş, "Son derece renkli, çok sesli, çeşitliliği yüksek olan bir parlamento ortaya çıktı. Milletimiz bu seçimle birlikte Türkiye demokrasisinin yüksek standartlı demokrasi olduğunu ilan etmiş oldu. Biz de milletimizin verdiği bu görevleri bir fani olarak üzerimize yüklenmiş sorumluluklar olduğu bilinciyle bir dakika bile boşa geçirmeden milletin emrinde ömrümüzü vakfederek çalışmaya devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun" dedi.

TBMM’de bugün yapılan Meclis Başkanlığı seçiminde AKP’nin adayı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, üçüncü tur oylamanın sonucunda Meclis Başkanı seçildi. Geçici TBMM Başkanı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlenen törenle yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a makamı devretti.

“BAŞKANIMIZIN HER KONUDA DESTEKÇİSİ OLMAYA DA MİLLETİN HUZURUNDA SÖZ VERİYORUZ”

Bahçeli, Meclis Başkanlığı makamında yapılan devir teslim töreninde Kurtulmuş’a, “Allah hayırlı etsin. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bir Osmaniye Milletvekili olarak da Sayın Başkanımızın her konuda destekçisi olmaya da milletin huzurunda söz veriyoruz” dedi.

“YÜRÜTME, YASAMA BERABER EL ELE VE GERÇEKTEN GÜÇLÜ BİR MECLİS OLUŞTURMA İMKÂNI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”

Kurtulmuş da “Devralmadığıma göre Meclis’in Başkanı sizsiniz. Ben de çok teşekkür ediyorum. Türkiye tarihi bir dönemi geride bırakıyor. Tarihi bir döneme giriyor. Seçimlerle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı milletimiz yeniden Cumhurbaşkanlığı makamına uygun görmüş, görevlendirmesini yapmış. Birlikte eş zamanlı olarak TBMM’yi seçmiş. Millet Meclisi’nde de Cumhur İttifakı’na çoğunluğu vermiştir. Böylece yürütme, yasama beraber el ele ve gerçekten güçlü bir Meclis oluşturma imkânı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

“ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN”

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu Meclis’i umut ediyoruz ki Meclis’teki bütün siyasi partilerle birlikte son derece verimli ve olumlu bir çalışma ortamı oluşturulması için biz elimizden gelen her türlü fırsatı, gayreti ortaya koyacağız. 16 siyasi parti var. Bazı siyasi partilerin genel başkanları Meclis’te. Grubu olan partilerin bir kısmının da genel başkanları Meclis’te değil. Son derece renkli, çok sesli, çeşitliliği yüksek olan bir Parlamento ortaya çıktı. Milletimiz bu seçimle birlikte Türkiye demokrasisinin yüksek standartlı demokrasi olduğunu ilan etmiş oldu. Biz de milletimizin verdiği bu görevleri bir fani olarak üzerimize yüklenmiş sorumluluklar olduğu bilinciyle bir dakika bile boşa geçirmeden milletin emrinde ömrümüzü vakfederek çalışmaya devam edeceğiz. Allah yardımcımız olsun.” (ANKA)