Maymun çiçeği belirtileri, vakaların hızla artmasının ardından gündemde yer almaya devam ediyor. Mayıs ayında İngiltere'de görüldükten sonra, birçok ülkede de vakaların olduğu tespit edilmişti. Son olarak Türkiye'de de 5 maymun çiçeği vakası tespit edildiği açıklandı. Vatandaşlar, Maymun çiçeği belirtilerini merak ederek internette aratmaya başladı. Peki Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? İşte Maymun çiçeği belirtileri:

1 Ağustos Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 5 maymun çiçeği virüsü hastasının tespit edildiğini ve bu hastalardan 4'ünün iyileştiğini, bir hastanın ise izolasyonda olduğunu bildirdi.

Maymun çiçeği virüsüne ilişkin bir soru üzerine Bakan Koca, "Şu ana kadar ülkemizde 5 maymun çiçeği virüsü hastası tespit edildi. Bu 5 hastaya filyasyon yapıldı ve yakın çevresi izole edildi. 4 hastamız tamamen iyileşti ve taburcu edildi, bir hastamız ise izolasyonda" dedi.

Maymun çiçeği belirtileri nelerdir?

Maymun çiçeği belirtilerinin ateş, baş ağrısı, şişlikler, sırt ağrısı, kas ağrısı ve halsizlik olduğu öğrenildi. Ateş düştükten sonra, genellikle yüzde başlayan ve daha sonra vücudun diğer bölgelerine, çoğunlukla avuç içlerine ve ayak tabanlarına yayılan bir döküntü gelişebildiği görüldü. Çok kaşıntılı olabilen döküntü, değişip bir kabuk oluşturuyor ve farklı aşamalardan geçtikten sonra düştüğü ve yaraları iz kalabildiği gözlemlendi.

Uzmanlara göre belirtiler şu şekilde:

''Yüksek ateş,

Baş, sırt ve kas ağrıları,

Lenf bezlerinde şişlikler,

Yorgunluk hâli,