İstanbul'da bir ASM'de gelen hastaya maske takması yönünde uyarıda bulunan Doktor Yağmur Turan saldırıya uğramıştı. Saldırgan "bir anlık öfke ile hareket ettim" dedi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Avcılar’da Aile Sağlık Merkezi’ne (ASM) kendisini maske takması yönünde uyaran Doktor Yağmur Turan’a saldıran şahıs, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gümüşpala Mahallesi’ndeki 7 Numaralı Aile Sağlık Merkezi’nde 2 Aralık Çarşamba günü meydana gelen olayda maskesiz bir kadın sağlık merkezine girdi. Dr. Yağmur Turan, şahsı maskesiz içeri giremeyeceğini belirterek uyardı. Maskesiz şahıs ise doktora hakaret etmeye başladı.

"ELİMDE KALIRSIN" DEDİ

Dr. Yağmur Turan, bunun üzerine polisi ararken bir yandan da cep telefonu ile kadını görüntülemeye başladı. Sinirlenen kadın, kendisini uyaran doktora "Elimde kalırsın" diye bağırarak hakaretlerini sürdürürken, tırnaklarıyla kollarından yaralayarak sağlık merkezini terk etti.

DOKTORA 3 GÜNLÜK İŞ GÖREMEZ RAPORU

Dr. Turan, kendisine saldırarak hakaret eden kadından şikayetçi olurken sevk edildiği hastanede kendisine 3 gün iş göremez raporu verildi. Gümüşpala Mahallesi’nde oturduğu belirlenen kadın yakalanarak gözaltına alındı ve dün Küçükçekmece Adliyesi’ne hakaret ve darp suçundan sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, adı açıklanmayan ve "Bir anlık öfke ile hareket ettim" diye ifade veren şüpheli şahsın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.