Yenişehir Belediyesi, ‘1. Enerji Günleri’ etkinlikleri kapsamında çocukları ‘Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor-2’ adlı interaktif tiyatro oyunu ile buluşturdu. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yenişehir Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunu çocuklarla birlikte izledi.

Geçen yıl belirli aralıklarla düzenli olarak sahnelenen ve 5 binin üzerinde çocuğa ulaşan ‘Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor’ tiyatro oyunu 'Enerji Günleri' kapsamında yeni yılda da çocuklar için sahneleniyor.

‘Masal Gezginleri Çevreci Kahramanlar Arıyor-2’ adıyla çocuklarla buluşan oyunu izleyen ve çocuklara seslenen Başkan Abdullah Özyiğit, şunları söyledi:

“Bugün burada çevreye dair yapmamız gerekenleri hem öğreniyoruz hem de eğleniyoruz. Oyunu izleyeceğiz ve içindeki mesajı yaşamımıza aktaracağız. Maalesef doğamız kirleniyor. Şu anda hava, çevre ve denizler kirleniyor. Onun için bize düşen görevler var. Onları çok dikkatli dinleyeceğiz. Bizim dikkat etmemiz gereken unsurlar şu anda oyunun içinde size bir mesaj olarak verilecek. Buradan aldığımız o mesajları da yaşamımıza aktaracağız. Ama bir şey daha yapacağız. Çevreyi kirleten insanlara da uyarıda bulunacağız. Artık hepiniz birer çevre gönüllüsüsünüz. Yere çöp atan birini gördüğümüzde ne yapacağız? Onu güzel bir dille uyaracağız. Çünkü Yenişehir bizim evimiz, evimizi hepimiz temiz tutmak zorundayız.”