Bölgeden aynı anda üç ayrı noktadan yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevlerin Otluk Koyu istikametine hızla ilerlediği belirtildi.

YANGIN RÜZGAR NEDENİYLE BÜYÜYOR

Yangın söndürme ekipleri, şiddetli rüzgar nedeniyle bir anda büyüyen alevlere ilk etapta iki, daha sonra beş yangın söndürme helikopteri ile müdahalede bulundu. Ekipler, havanın kararması ile alevlere karadan müdahale devam edeceklerini duyurdu. Havadan müdahale günün ilk ışıkları ile başlayacak.

TAKVİYE EKİPLER YOLA ÇIKTI

Sık ormanlık alanda etkili olan ve Okluk Koyu'na doğru yayılan yangına müdahalede bulunmak üzere Denizli, Antalya ve İzmir ile çevre illerden çok sayıda takviye ekip sevk edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Marmaris Bördübet'te orman yangını başlamış olup, orman ve itfaiye ekiplerimizin yangına müdahalesi devam ediyor. Maalesef ki en büyük olumsuzluğumuz, şu anda rüzgarın oldukça şiddetli olması. Rüzgardan kaynaklı durumumuz çok da parlak gözükmüyor. Rüzgar giderek şiddetleniyor. En kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyorum" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da ilk müdahale yapıldı. An itibariyle 144 arazöz, 13 dozer, 576 kahraman personelimiz yangına müdahale ediyor. Devletimiz tüm kurumlarıyla teyakkuz halinde" dedi.

HAVADAN MÜDAHALE SONA ERDİ

Yangına ilk dakikalardan itibaren helikopterle sürdürülen müdahale, havanın kararmasıyla sonlandırıldı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, "Hava kararmadan yapılan havadan müdahale maalesef şu an yapılmıyor. Tek talebimiz gece görüşlü helikopterlerin acil olarak bölgeye gönderilmesi. Yoksa yine bir felaketle karşı karşıya kalacağız. Yetkililerin bu çağrımızı bir an önce duymasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Uzmanlar, bu gece vadiler başta olmak üzere yüksek alanlarda rüzgarın hafifleyeceğini söylüyor.  Rüzgarın kuzeye dönmesi ile bölgedeki Club Amazon ve Bördübet'teki yerleşim merkezlerini etkileyebileceği de verilen bilgiler arasında.

ŞAHAN GÖKBAKAR İSYAN ETTİ

Marmaris'te geçtiğimiz yıl çıkan yangında itfaiye ekiplerine yardımları ve paylaştığı mesajlarla gündem olan Şahan Gökbakar ise yangın söndürme uçaklarının neden kullanılmadığını sordu ve şunları yazdı: "Bakın henüz hava aydınlık iken, bu halde yanan bir yangın... Havadan ucakla mudehale edilir mi? EDİLİR! NEREDE UÇAKLAR??? UÇAKLAR NEREDE??? BU YANGIN YINE O KADAR BÜYÜK BIR ALANI YOK EDECEK Kİ!!! YAZIK! KIŞ BOYU BU ANI SÖYLEDİM!!! NEREDE BU UÇAKLAR???"