Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da fuarda ziyaretçilerini ağırlayan Marmaris standına gelen misafirleri karşılayan Başkan Oktay, fuardan güzel geri dönüşler aldıklarını aktardı. Oktay, “EMITT hem sektör hem de ülkemiz için hayırlı olsun. Fuar bizim için çok önemli çünkü sektör profesyonelleri ve tatile çıkmayı düşünen misafirlerden iyi geri dönüşler alıyoruz. Bölgelerle alakalı her türlü bilgiye, merak edilenlere ulaşabiliyorlar” diye konuştu. Yaz sezonuna yönelik beklentilerinin yüksek olduğunu aktaran Oktay, şunları söyledi:

“Bu yıl tüm sektör çok umutlu ve iyi yönde bir beklenti içinde. Bölgeye 2 milyonun üzerinde turist geleceğini düşünüyoruz. Yaz sezonu başladı diyebiliriz, İngiltere ve İran’dan 17 Mart’ta uçuşlar oldu, turist kabul ettik. Mayıs ve sonrasında girişlerin artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Geçen yıl sezon kasım ortasında sonlanmıştı. Bu yıl yapılan çalışmalar sonucunda sezonu kasım ayı sonuna kadar uzattık. Neticede ilçemiz kasım ayında da özellikle yerli misafirlerimiz için oldukça cazip. Deniz sıcaklığı, iklimi, işletmeleri, sakinliğiyle kasım ayında da çok keyifli tatil yapılabilir. Marmaris bu sene çok daha güzel; yangının olumsuz görüntüleri de büyük oranda ortadan kalktı. Gönül rahatlığıyla misafirlerimiz bölgemizi tercih edebilir.”

KARDEŞ ŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINDAN ZİYARET

Marmaris’in kardeş şehri Nijnekamsk Belediye Başkanı Ramil Mullin de standın ziyaretçileri arasında yer aldı. İki kardeş kentin Belediye Başkanı Oktay ve Mullin, kardeş şehir ilişkilerinin daha da ileriye taşınmasına ilişkin projeler hakkında görüştü.