Müsilaj sorununun krize dönüştüğü Marmara Denizi'nde, 110 metre derinde rastlanan hidrojen sülfürün 34 metre derinliğe kadar çıkması endişe yaratıyor. Karadeniz’de ise denizdeki kirlilik müsilaj endişesi yarattı.

Çınarcık Çukuru’nda ölümcül gaz oluştuğuna ilişkin geçtiğimiz günlerde yapılan saptamanın ardından Marmara’dan bir kötü haber de hidrojen sülfür ile ilgili geldi. Deniz salyası araştırmaları için Marmara Denizi’ne açılan İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü uzmanları, Karamürsel’de daha önce 110 metre derinde rastlanan hidrojen sülfürün, 34 metre derinliğe kadar ulaştığını tespit etti. Sputnik’in haberine göre, Prof. Dr. Nuray Çağlar, “İzmit Körfezi’ne yabancı olmayan bu gazın 110 metrelerden şimdilerde 34 metreye kadar çıkması bizi düşündürüyor. 34 metrede litrede 2 miligram olan hidrojen sülfür 157 metreden sonra 4.5 miligrama kadar çıkıyor” diye konuştu.

KARADENİZ’DE MÜSİLAJ ENDİŞESİ

Ordu'nun Fatsa ilçesinin ardından bu kez de Trabzon'un Sürmene ilçesinde sahillerinde müsilaj görüldüğü ihbarı yapıldı. Yeniay limanı ile Çamburnu mevkisinde görülen köpüklenme üzerine inceleme yapan uzmanlar, “ilk tespitlere göre kirliliğin müsilaj olmadığı” açıklaması yaptı.