Yeni Yaşam'in haberine göre, Süryani kilise takvimine göre 29 Haziran'da Mor Favlus ve Mor Fetrus Anma Günü'nde Mor Fetrus ve Mor Favlus Şapeli'nde bulunan mezarlığa giden Süryaniler, mezarların tahrip edildiğini, azizlerin kemiklerinin dışarıya atıldığını fark etti.

"KABİRDE BİLE RAHAT BIRAKMIYORLAR"

Saldırının ne zaman gerçekleştiğini bilmeyen, ancak anma gününde fark eden mahalle sakinleri şunları anlattı:

"Mor Fetrus ve Mor Favlus Anma Günü'nde kadislerin mezarlarına mum yakmak ve dualar okumak için girdiğimizde, barbarca mezarların harabe edilip ve aziz ölülerin kemiklerinin dışarıya atıldığını görünce çok üzüldük. Ölülerimizi kabirde bile rahat bırakmıyorlar. Yapılan bu vahşi davranış dinimize ve kültürümüze büyük bir hakarettir. Barbarca yapılan bu hareketi kınıyoruz."

ZABIT TUTULDU

Mezarların tahrip edildiğini gören mahalle sakinleri ardından olayı jandarmaya haber verdi ve olayla ilgili zabıt tutuldu. Yaşanan bu olayın faili meçhul kalmasını istemeyen ve mezarlara saldıranların biran önce bulunması isteyen mahalle sakini Süryaniler, mezarlık ve Şapel ile ilgili de şu bilgiyi paylaştı: "Azizlerin kabirleri çok eskidir ve Azizlerin mezarı üzerinde 1967 yılında küçük bir şapel inşa edildi."