Mardin Büyükşehir Belediyesi, 'okuma yazma bilmeyen kalmasın' düşüncesiyle kadınlara yönelik açmış olduğu okuma yazma kursunda eğitimlerine devam ediyor.Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Mesleki Eğitim Merkezinde (MARMEK) her yaştan kadınlar okuma yazma kurslarına katılım sağlayarak okuma yazma öğrenebiliyor.

Okuma yazma kurslarında okula gidememiş kadınların yanı sıra kentte bulunan sığınmacılar da kurslara yoğunlukta katılım sağlanıyor. Kurslarda, yazma teknikleri, dili doğru kullanma, okuma becerilerini geliştirme, yaşam becerilerinde aile içi iletişim ve çevre temizlik gibi eğitimler veriliyor. Bu eğitimlerle, okuma yazma kurslarıyla okur yazar seviyesinin yükselmesi, zengin bilgi ve kültür birlikteliğinin oluşması amaçlanıyor.

Okuma yazma kurslarının sonunda başarılı olan kursiyerlere Artuklu Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde sertifika verilmekte. Sertifika ile diğer alanlardaki kurslar ile ortaokula başvuru yapılabilmekte.